Mazdino obvestilo o morebitnih težavah s cevjo za olje

Sobota, 17 April 2010

V medijih je zaokrožila novica o težavi s cevjo za olje, zaradi katere naj bi Mazda na Japonskem vpoklicala okoli 35 tisoč in na Kitajskem približno 54 tisoč vozil.

Omenjena težava se nanaša izključno na modele Mazde3 prejšnje generacije s štiristopenjskim avtomatskim menjalnikom, izdelane med januarjem 2006 in decembrom 2008, pri katerih se cev za olje nahaja blizu pokrova hladilnika, zaradi česar pod določenimi pogoji (vožnja z močnimi tresljaji po neravnih površinah po daljšem obdobju) lahko pride do poškodbe cevi in posledično do uhajanja olja. V najslabšem možnem primeru bi se v vozilu vklopila opozorilna lučka in prestavljanje ne bi bilo mogoče.

Načrt odprave napake pri omenjenih modelih vključuje pregled stanja oljne cevi pri Mazdi3 z avtomatskim menjalnikom. V primeru poškodovanega ščitnika cevi za olje bo ob pregledu vgrajen nov ščitnik cevi. V primeru poškodbe gumijastega dela cevi za olje bo le-ta zamenjana z novo. Popravilo traja 30 minut.

Naj dodamo, da je bilo na slovenskem trgu prodano le eno vozilo, pri katerem bi se tovrstna težava lahko pojavila in stranka bo v naslednjih dneh povabljena na pregled vozila. Po do sedaj znanih podatkih naj bi v zahodni Evropi pregledali okoli 13 tisoč vozil.

Mazdina korporacija je v luči nadaljnjega zagotavljanja varnosti že sprejela vse potrebne ukrepe. Najvišja prioriteta Mazde je zavezanost h kakovosti in predvsem kakovosti na področju varnosti. Vsa Mazdina vozila so oblikovana in narejena v

skladu z upoštevanjem najstrožjih varnostnih zahtev. Pri Mazdi se popolnoma zavedamo pomena kontrole produktov in izvajanja vseh potrebnih ukrepov pri ugotovitvah kakršnih koli nepravilnosti.  Naj poudarimo, da je omenjeni vpoklic izključno preventivne narave za nadaljnje zagotavljanje zaupanja in zadovoljstva strank.

 

MMS