Milijon mazd s tehnologijami Skyactiv

Petek, 18 April 2014

Podjetje Mazda Motor Corporation je sporočilo, da je globalna proizvodnja treh novih modelov, ki temelijo na popolnem naboru tehnologij Skyactiv, torej Mazde CX-5, Mazde6 (Mazda Atenza na japonskem tržišču) in Mazde3 (Mazda Axela na japonskem tržišču), presegla milijon izdelanih primerkov, saj je bilo do konca meseca marca izdelanih že 1.040.000 avtomobilov s popolnim naborom tehnologij Skyactiv. Mejnik je bil presežen dve leti in štiri mesece po pričetku proizvodnje nove generacije modela Mazda CX-5.

Mazda je tehnologije Skyactiv razvila z namenom, da vsakemu uporabniku vozil Mazda omogoči vrhunske lastnosti avtomobila na področju varnosti in ekonomičnosti, hkrati pa ohrani veselje do vožnje. Inovativen in nekonvencionalen nabor naprednih tehnologij je rezultat nenehnih izboljšav osnovnih komponent avtomobila, kot sta motor in menjalnik, hkrati pa velik poudarek namenja tudi zniževanju mase avtomobila. Nova generacija vozil z naborom Skyactiv tehnologij povzema tudi dinamično in prepoznavno oblikovno filozofijo Kodo – duša gibanja, s katero izžareva moč, lepoto in napetost, ki jo lahko opazimo pri gibanju divjih živalih v njihovem naravnem okolju.

Ob tem pomembnem mejniku je predsednik in izvršni direktor Mazda Motor Corporation, Masamiči Kogai povedal: »Pri Mazdi se v največji možni meri posvečamo razvoju avtomobilov s tehnologijami Skyactiv, še posebej, ker smo z njimi že uspeli pridobiti zelo širok krog kupcev po vsem svetu. V imenu Mazde bi se rad zahvalil vsem in vsakemu posebej, ki se je odločil za nakup avtomobila znamke Mazda. Z našim nekonvencionalnim, a hkrati ustvarjalnim duhom bomo tudi v prihodnje, v to sem prepričan, izdelovali zelo dobre in atraktivne avtomobile, ki bodo oplemenitili vsakdan svojih lastnikov in še utrdili vez z Mazdo

Trenutno pri Mazdi modele s popolnim naborom tehnologij Skyactiv izdelujejo na Japonskem, v Mehiki, na Tajskem in na Kitajskem, prodajajo pa se v več kot 100 državah in območjih po svetu. Mazda se hkrati pospešeno pripravlja na razširitev prodajne palete vozil s tehnologijami Skyactiv s petimi novimi modeli do marca 2016.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper


Zgodovinski pregled tehnologij Skyactiv