Na primerjavi čistil za stekla OMV-jevo uvrščeno med zmagovalce

Aleksander Praper Četrtek, 09 Avgust 2018

Nemško društvo za tehnični nadzor GTÜ je analiziralo kakovost desetih poletnih čistil za avtomobilska stekla in ugotovilo, da je OMV-jev Caristal eno najkakovostnejših in visoko zmogljivih čistil za avtomobilska okna. Uvrstilo se je na drugo mesto, za Sonaxovim čistilom, ki pa v primerjavi s Caristalom spada tudi v višji cenovni razred.

OMV Caristal čistilo za vetrobranskega stekla se je dobro izkazalo tako na področju uporabe, čistilnih lastnosti, vplivov na avtomobilske dele ter stroškov. Nadpovprečno je bilo pri vseh ocenah, razen pri odstranjevanju žuželk, kjer je zapravilo točke, ki bi ga lahko uvrstili na prvo mesto. OMV-jevo čistilo Caristal s pomočjo nano-tehnologije, posebnih dodatkov in integriranega antistatika daljši čas preprečuje nastajanje nove umazanije na steklu. Čistilo ne vsebuje toksičnega metanola, je primerno za vozila s polikarbonatnimi deli ter ni škodljivo za barvo, krom, gumo ali plastiko.

Kot je razvidno iz priložene tabele, pa lahko, če vam je vseeno za navodila in vonj a vam je pomembna cena, gledate tudi čistilo Dursol, ki je pri teh dveh lastnostih zgubilo zmago, čeprav je cenovno med najugodnejšimi. Omeniti je vredno še koncentrat Dr. Wack, ki je v tabeli povsem na desni, a po točkovanju enakovreden zmagovalcu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleskander Praper