Nov Mazdin koncept na salonu v Moskvi

Petek, 04 Julij 2008

Mazda bo na letošnjem avtosalonu v prestolnici Ruske federacije predstavila nov konceptni avtomobil, kompaktni SUV crossover športnega videza, zasnovan posebej za ta hitro rastoči trg.

Moskovska študija je zadnji v seriji oblikovnih konceptov, ki spadajo v oblikovalski jezik Nagare. Pred njim so se zvrstili že Nagare, Ryuga, Hakaze, Taiki in Furai. Nagare, ki v japonskem jeziku pomeni tok, predstavlja nov način izražanja gibanja v avtomobilskem oblikovanju, ki inspiracijo črpa predvsem pri tokovih naravnih elementov, kot sta veter in voda. Rdeča nit pri snovanju Madzinega koncepta za moskovski avtosalon je sicer bočni oziroma nasprotni veter.

Ruski trg je eden najhitreje rastočih trgov na področju Evrope, hkrati pa postaja tudi največji evropski avtomobilski trg. Zaradi slabše cestne infrastrukture so v Rusiji še posebej priljubljeni SUV-ji, ki predstavljajo kar petino vseh prodanih vozil. Mazdin koncept je namenjen predvsem mlajšim lastnikom SUV vozil, ki veliko dajo tudi na stil. Ime same študije, ki bo znano naknadno, bo prav tako v skladu s kreativnim pristopom Mazdinih oblikovalcev. Pristopom, ki je letos februarja prejel Grand Prix du Design na prireditvi Festival International Automobile v Parizu.

Avtomobilski salon v Moskvi bo za novinarje odprl vrata 26. in 27. avgusta, 28. avgust pa je rezerviran za predstavnike industrije. Od 29. avgusta do 7. septembra bo salon namenjen obiskovalcem, predstavitev Mazdinega koncepta pa bo 26. avgusta ob 10.15 po lokalnem času na Mazdinem razstavnem prostoru.

 

MMS