Nova honda civic - športna in učinkovita

Sreda, 17 Avgust 2011
Honda bo novo generacijo civica predstavila septembra na frankfurtskem salonu. Nova honda civic, razvita posebej za evropski trg, bo na voljo kot pet-vratna limuzina segmenta C. Ponačala se bo z atraktivno obliko in učinkovitimi motorji, med drugim tudi z izboljšanim dizlom I-DTEC. V prodajne salone bo zapeljala zgodaj leta 2012.



I-DTEC motor v novi hondi civic ponuja učinkovito kombinacijo visoke zmogljivosti in nizkih izpustov CO2. Izboljšani 2,2-litrski i-DTEC motor, skupaj z optimizirano aerodinamiko, omogoča, da nova honda civic z močjo 111 kW/150 KM v okolico odda le 110g/km CO2. Temeljita analiza zmogljivosti motorja je doprinesla k številnim izboljšavam. Pretok olja skozi motor je bil temeljito nadzorovan, prav tako pa so izboljšani sestavni deli za zmanjšanje trenja v gibljivih delov. Vsi modeli so opremljeni z ročnim menjalnikom in tehnologijo »start-stop«, ki dosega zmanjšanje za 5g/km emisij CO2.



Posebna pozornost je bila namenjena vsem vidikom oblikovanja novega civica s poudarkom na izboljšanju aerodinamike z obsežnimi testiranji v vetrovni komori in s tem še dodatno pripomogli k zmanjšanju  upora in izboljšani stabilnosti pri visokih hitrostih.



"Da bi dosegli nizko vrednost CO2 emisij, je bilo potrebno optimizirati vozilo kot celoto," pravi Katsushi Watanabe, vodja razvoja za motorje. "Zelo smo ponosni na vrednost CO2 emisij, ki smo jih dosegli ampak to ni bil naš edini cilj. Hoteli smo doseči odlične vozne lastnosti – nizko porabo in okolju prijazno vozilo, ki ga bo veselje in užitek voziti."