Nova mazda2 je avto leta na Japonskem

Torek, 14 Oktober 2014

Nova mazda2 (na Japonskem imenovana Mazda Demio) je bila na domačih tleh proglašena za avto leta (2014-2015 Car of the Year Japan). Dvojka naslednje generacije je tako druga mazda, ki je osvojila to prestižno nagrado v zadnjih treh letih – potem, ko je naslov za leto 2012-2013 pripadel Mazdi CX-5.

Nova mazda2, pred kratkim lansirana na Japonskem, je četrti model iz nove Mazdine generacije, opremljen s celotnim naborom tehnologij Skyactiv in udarnim dizajnom KODO – Duša gibanja. Tako se pridružuje na trgu že uveljavljenim CX-5, Mazdi6 in Mazdi3. Prihod Mazde2 na evropske trge je predviden v začetku leta 2015.
Za naslov letošnjega Japonskega avta leta so se lahko potegovali vsi osebni avtomobili predstavljeni na Japonskem med 1. novembrom 2013 in 30. septembrom 2014, s pričakovano letno prodajo več kot 500 vozil. Nova mazda2 je peta mazda, ki je osvojila ta laskavi naslov.

»Počaščeni smo in hvaležni, da je nova Mazda2 prejela to prestižno nagrado,« je novico komentiral predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Corporation, Masamiči Kogai. »To je rezultat podpore vseh, ki imajo radi avtomobile. Navdušenje, ki nas ob tem preveva je vzpodbuda nadaljnjim prizadevanjem za gradnjo avtomobilov, ki dodajajo iskrico v življenja njihovih lastnikov in ciljem postati znamka, ki jo z veseljem spet izberejo.«
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper