Novi vodja R-R centra pri Mazdi Motor Europe

Torek, 08 Junij 2010

Hiroyuki Matsumoto je novi podpredsednik in generalni direktor  Mazdinega evropskega raziskovalno razvojnega centra v nemškem Oberurslu pri Frankfurtu. Na omenjenem položaju je Matsumoto nadomestil Norihira Tomito, ki je svojo pozicijo zasedal od maja 2007 in bo odslej na položaju programskega direktorja Mazdinega oddelka za razvoj vozil na Japonskem.

47-letni Matsumoto je strojni inženir z dolgoletnimi vodstvenimi izkušnjami na področju razvoja avtomobilov. Mazdi se je pridružil leta 1985 na oddelku za testiranja in raziskave na Japonskem, kasneje je prevzel položaj direktorja in generalnega direktorja na oddelku za raziskave hrupa. Pred prihodom v evropsko Mazdino izpostavo je deloval kot generalni direktor oddelka za razvoj šasij. Študiral je na Univerzi v Kjotu. 

»Hiroyukiju Matsumotu izrekam prisrčno dobrodošlico na tem dinamičnem delovnem mestu,« je dejal Jeff Guyton, predsednik in glavni izvršni direktor Mazde Motor Europe. »Norihiru Tomiti se zahvaljujem za odlično opravljeno delo pri vodenju raziskovalno razvojnega oddelka v preteklih treh letih. Prepričan sem, da bo gospod Matsumoto nadaljeval s strokovnim in odličnim delom. Njegove izkušnje na področju produktnega načrtovanja, razvoja in certifikacije bodo zagotovile, da bodo Mazdina vozila še v prihodnje izpolnjevala vsa pričakovanja evropskih kupcev,« dodaja Guyton.

 

MMS