Novih pet zvezdic za novo generacijo mazde6

Petek, 21 Marec 2014

Mazda6 je tudi uradno eden najvarnejših avtomobilov na svetu, kar potrjujejo najvišje ocene na testih varnosti v Evropi, na Japonskem, v Avstraliji in v ZDA. Kot vse mazde najnovejše generacije tudi mazda6 temelji na varnostni filozofiji Mazda Proactive Safety.

Nova generacija mazde6 je septembra lani prejela oceno pet zvezdic s strani evropske organizacije za varnost v prometu EuroNCAP, dva meseca kasneje pa je sledila še ena maksimalna ocena, ki jo je podelila primerljiva japonska organizacija JNCAP. V novembru se je mazda6 odlično odrezala tudi na testiranju ANCAP, ki skrbi za varne avtomobile na avstralskih in novozelandskih cestah, mesec kasneje pa je ameriški zavarovalniški inštitut IIHS mazdi6 podelil maksimalno oceno Top Safety Pick+.

Mazda6 temelji na varnostni filozofiji Mazda Proactive Safety, ki aktivno preprečuje nastanek tveganja za nesreče in vozniku omogoča maksimalno varno upravljanje vozila. Skyactiv-Body zagotavlja maksimalno absorbcijo sile pri trku, s čimer zagotavlja izjemno pasivno varnost za potnike in pešce. Mazda6 je opremljena tudi z naborom varnostnih pomagal i-Activesense, ki jih bo EuroNCAP v oceno vključil letos.

Vsi predstavniki nove generacije Mazd, torej Mazda6, Mazda CX-5 in Mazda3, se lahko pohvalijo s petimi zvezdicami na ocenjevanju EuroNCAP.


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper