Odlična aprilska prodaja Mazde v Evropi in Sloveniji

Petek, 16 Maj 2008

Mazda Motor Europe je v mesecu aprilu 2008 zabeležila najboljšo aprilsko prodajo v šestnajstih letih. V mesecu aprilu je bilo na evropski ravni tako prodanih skupno 28.300 vozil, kar predstavlja 21-odstotno rast v primerjavi s preteklim letom. V Sloveniji je bilo v preteklem mesecu registriranih 212 Mazdinih osebnih vozil, kar ustreza 105-odstotnem povišanju prodaje glede na mesec april v lanskem letu ter predstavlja najboljšo aprilsko in mesečno prodajo Mazde v Sloveniji nasploh.

Prvo četrtletje letošnjega leta zaznamujejo izjemni prodajni dosežki Mazdinih vozil v Evropi. Med januarjem in aprilom 2008 je bilo v Evropi prodanih 127.400 vozil, kar predstavlja skoraj 21-odstotno prodajno rast ter 20.900 več prodanih vozil v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta.

Trend povečanja prodaje Mazdinih vozil beležijo v vseh regijah Evrope. K odlični prodaji preteklega meseca je prispevala povišana prodaja predvsem v Rusiji (že 17. mesec podvojene oziroma potrojene prodaje), Češki, Slovaški, Franciji, Danski, Romuniji, Madžarski ter v Sloveniji. V teh državah je bila dosežena najmanj dvo-, ponekod celo troštevilčna rast prodaje.

Tudi v Sloveniji se pri Mazdi rekordni prodajni meseci vrstijo že od novega leta. Po rekordnem prvem četrtletju, je april postregel s še nikoli prej doseženimi 212 novimi registracijami v enem mesecu in 2,74% tržnim deležem. Skupno je bilo letos v Sloveniji do konca aprila registriranih 683 Mazdinih osebnih vozil in dosežen odličen tržni delež 2,57 %.

Najbolj priljubljena v Sloveniji je privlačna Mazda2, ki ji sledi Mazda3 in nova Mazda6, za katero le malo zaostaja prenovljena enoprostorna Mazda5. V gornjo polovico svojega razreda pa segata tudi CX-7 in BT-50.

 

MMS