OMV je doniral zbirko likovnih del za pomoč socialno ogroženim

Sobota, 10 Junij 2017

Podjetje OMV Slovenija je v dobrodelne namene doniralo zbirko 90 umetniških del umetnikov iz območja Primorske. Umetnine bodo zbirateljem na voljo na dražbah, izkupiček pa bo namenjen posameznikom iz socialno šibkejših družin na območju Primorske in Glasbeni šoli Koper.

V želji pomagati mladim iz socialno ogroženih okolij na Primorskem, so se v OMV Slovenija odločili donirati svojo zbirko 90 umetniških del. V sodelovanju z Rotary klubom Koper Capodistria bo v prihodnje potekalo več dražb in prireditev, na katerih bodo zbirateljem na voljo dela primorskih slikarjev. Zbirka zajema umetnine, narejene v slogu grafike in olja na platnu. Z donacijo želi OMV Slovenija pomagati tistim, ki to najbolj potrebujejo. Izkupiček dražb bo namenjen pomoči socialno ogroženim družinam in otrokom na primorskem. Del sredstev bo namenjen tudi Glasbeni šoli Koper.

Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, je ob predaji donacije izpostavila: »Naša želja je s prodajo likovnih del pomagati ljudem, predvsem otrokom in mladim iz socialno šibkejših okolij na območju Primorske. Pri tem želimo pomagati, obenem pa vračati okolju, v katerem smo. V Rotary klubu Koper Capodistria smo prepoznali primernega partnerja pri tem projektu, predvsem zaradi njihovih izkušenj in znanja pri delu z likovnimi deli ter pomoči osebam iz socialno šibkejših okolij.«

Rotary klub Koper Capodistria bo v sodelovanju s Centri za socialno delo in Glasbeno šolo Koper sredstva, zbrana z nakupom likovnih del, namenil za pomoč mladim iz socialno šibkejših okolij. »Priložnost za sodelovanje z OMV Slovenija smo sprejeli z veseljem in veliko odgovornostjo do tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo. Prav tako pa nam je v veliko čast, da Rotary International Slovenija kot uradni prejemnik donacije, zaupa našemu klubu skrbništvo zbirke,« je ob donaciji in načrtu pomoči primorski regiji dejala dr. Andreja Rihter, predsednica Rotary kluba Koper Capodistria.

Z različnimi dogodki in sodelovanjem s področnimi klubi bodo umetniška dela na dražbah na voljo vse do konca prihodnjega leta.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper