OMV Slovenija in člani Kluba zvestobe so Anini zvezdici podarili 38 ton hrane

Petek, 18 Marec 2016

OMV Slovenija je Anini zvezdici izročil eno največjih donacij hrane doslej, ki bo šla v roke slovenskim družinam v socialni stiski. V akciji so skupno zbrali 5,8 milijona točk zvestobe, ki jih je Ana Lukner že unovčila za več kot 38 ton hrane. Pri dobrodelni akciji so prostovoljno sodelovali tudi zaposleni OMV Slovenije - poskrbeli so za pripravo paketov in potrebno logistiko.

OMV Slovenija je ob drugem rojstnem dnevu Kluba zvestobe OMV Smile & Drive Anini zvezdici izročil eno največjih donacij doslej. Tudi v letošnjem letu so namreč nadaljevali s tradicijo in v dobrodelni sklad, namenjen družinam v stiski, donirali 300.000 točk zvestobe, kolikor Slovencev se je v zadnjih dveh letih včlanilo v njihov klub. Ob tem pa so k sodelovanju povabili tudi člane kluba in jim omogočili, da svoje točke zvestobe, ki jih prejemajo ob vsakokratnem nakupu na kateremkoli izmed 103 bencinskih servisov OMV po vsej Sloveniji, podarijo v dobrodelne namene. Povabilu se je odzvalo veliko število zvestih članov, tako jim je v dobrem mesecu dni, kolikor je trajala akcija, za fundacijo Anina zvezdica skupaj uspelo zbrati 5,8 milijona točk zvestobe.

Kot je ob tem poudarila generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar so v vseh pogledih presegli svoja pričakovanja: »S ponosom poudarjam, da so nas člani kluba s svojo radodarnostjo resnično pozitivno presenetili. Veseli nas, da imamo zveste in hkrati velikodušne člane, ki se zavedajo, da lahko vsakdo izmed nas že z majhno pozornostjo prispeva k boljšemu življenju družin, ki se dnevno soočajo z resničnim pomanjkanjem.«

Ana Lukner, ustanoviteljica fundacije Anina zvezdica, je točke zvestobe že unovčila za več kot 38 ton hrane - to bodo namenili družinam, ki se s težavo prebijajo iz dneva v dan in se soočajo s pomanjkanjem osnovnih življenjskih potrebščin. Donacija OMV Slovenija in članov Kluba zvestobe OMV Smile & Drive jo je pozitivno presenetila: »Z ogromno količino hrane, ki so jo s skupnimi močmi zbrali OMV Slovenija in člani njihovega kluba bomo življenje olajšali številnim slovenskim družinam in otrokom, ki tovrstno pomoč dejansko potrebujejo.«

Pri predaji hrane fundaciji so prostovoljno sodelovali tudi zaposleni v OMV Slovenija, ki so pomagali pri pripravi paketov ter potrebni logistiki. Zbrana hrana bo razposlana v štiri skladišča po vsej državi, s tem pa bo poskrbljeno za pomoč v vseh slovenskih regijah.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper