Partnerstvo med SOS Children's Villages in Mazdo

Torek, 25 November 2008

Mazda je sklenila partnerstvo z organizacijo SOS Children's Villages in trenutno podpira njihove projekte v šestih evropskih državah. SOS Children's Villages je mednarodna nevladna organizacija, ki jo je pred šestimi desetletji ustanovil Avstrijec Hermann Gmeiner. Organizacija otrokom in mladostnikom, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo živeti s svojimi biološkimi starši, nudi zavetje in bivališče, kjer lahko odraščajo v urejenih razmerah. Otroci imajo celodnevno varstvo in obiskujejo lokalne šole ter živijo v hišicah organizacije skupaj s svojimi vrstniki in marsikdaj tudi z bližnjimi sorodniki. SOS Children's Villages prav tako skrbi za izobraževanje mladih in jih pripravlja na samostojno življenje.

Vasice SOS Children's Villages in njihova spremljevalna infrastruktura so domovi 72.500 otrok in mladostnikov v 132 državah sveta, na tisoče ljudi pa se vključuje tudi v izobraževalne programe, ki jih organizira SOS Children's Villages. Šest Mazdinih nacionalnih prodajnih podjetij v Avstriji, Belgiji in Luksemburgu, na Hrvaškem, Češkem, v Nemčiji in na Madžarskem, se je odločilo za partnerstvo z omenjeno dobrodelno organizacijo.

Mazda Austria tako podpira gradnjo nove stavbe v bližini Celovca, namenjene za skupino otrok, ki je odvisna od pomoči terapevtov. Mazda BELUX (Belgija in Luksemburg) je za potrebe vasice SOS Children's Villages v belgijskem Chanteventu donirala Mazdo5 s sedmimi sedeži ter pokrila stroške zavarovanja, goriva in davčnih dajatev. Mazda Croatia bo krila letne stroške električne energije, vode, plina, komunalnih storitev in telefona za sedem vasic SOS Children's Villages. Mazda Chech Republic bo prispevala za pohištvo in opremo za nove vasice ter omogočila številnim otrokom tudi letovanje. Mazda Motors Deutschland podpira SOS Children's Villages center za praktično usposabljanje v Nürnbergu z novimi materiali, opremo in zbiranjem sredstev za prenovo mehanične delavnice. Tudi Mazda Hungary se aktivno vključuje v partnerstvo, saj je poskrbela za zamenjavo starih oken in vrat na objektih vasice v kraju Battonya ter za posodobitev ogrevanja v vasici SOS Children's Villages v Kecskemetu.

»SOS Children's Villages je izjemna organizacija, ki je za časa svojega obstoja pomagala že več sto tisočim otrokom in mladostnikom po svetu,« je povedal Jeff Guyton, vodja finančnega oddelka pri Mazdi Motor Europe. »Za Mazdo ni zgolj čast sodelovati s takšno organizacijo, temveč nam je takšna vloga tudi v izjemno zadovoljstvo, saj vemo, da se bo naše partnerstvo pozitivno odrazilo na življenjih številnih otrok po Evropi. In to še posebej pri tistih, ki so pozitivnih sprememb najbolj potrebni. Privilegij je pomagati, seveda pa upamo, da bodo našemu zgledu sledili tudi drugi.«

 

MMS