Patrick Dempsey na Mazdinem praznovanju 20-letnice zmage v Le Mansu

Sreda, 08 Junij 2011
Pred dvajsetimi leti je Mazda postala in ostaja edina japonska avtomobilska znamka, ki je zmagala na najslavnejši 24-urni dirki vzdržljivosti na svetu v Le Mansu. Udeleževanje trajnostnih dirk je bilo temelj Mazdinega sodelovanja na področju motornih športov od leta 1968, saj odlično odseva kakovost, vzdržljivost in zanesljivost.



Ob 20. obletnici Mazdine zmage na omenjeni dirki je ekipa Mazdinih strokovnjakov obnovila pozornost vzbujajoči zmagovalni dirkalnik Mazda 787B s štiriploščnim rotacijskim motorjem in 700 konjskimi močmi, ki ga bo Mazda prikazala z vožnjo po dirkalni stezi pred pričetkom dirke. Gre za demonstracijske kroge v čast izjemnemu dosežku pred 20. leti in izkaz hvaležnosti oboževalcem za 40 let podpore Mazdi in tekmovanju z rotacijskim motorjem.

Za volan obnovljenega dirkalnika bo sedel Patrick Dempsey, znani obraz s televizijskih zaslonov in filmskega sveta ter dirkač na severnoameriškem prizorišču. Patrick bo dirko v Franciji obiskal med svojimi dirkaškimi obveznostmi z lastno Mazdo RX-8 v Watkins Glenu, ki je potekala teden dni prej, in dirko Road America, ki bo dva tedna po dogodku v Le Mansu, ter obveznostmi na filmskem festivalu v Cannesu. Demsey je svoj osebni dirkaški rekord dosegel z osvojitvijo tretjega mesta na 24-urni dirki v Daytoni letos spomladi.

Med dogajanjem v okviru dirke v Le Mansu bo v Mazdo 787B sedel tudi Johnny Herbert, nekdanji dirkač Formule 1 in eden od treh mladih dirkačev, ki so pred 20. leti z dirkalnikom 787B Mazdo popeljali do zgodovinske zmage. Herbertu se bodo ob slavju te pomembne Mazdine obletnice na Mazdini stojnici in paradi dirkačev pridružili še takratni dirkaški kolegi David Kennedy (Irska), Pierre Dieudonné (Belgija), Jodžiro Terada (Japonska) in drugi člani iz zmagovalne ekipe leta 1991. Dirkače bo na ponovnem srečanju pozdravil tudi Seita Kanai, direktor in izvršni podpredsednik Mazde Motor Corporation.