Pet športnih Škodinih modelov na GTI-srečanju ob Vrbskem jezeru

Četrtek, 14 Maj 2015

Škoda na legendarnem GTI-srečanju, ki poteka od srede 13. maja do sobote 16. maja, poudarja svojo športno-emocionalno plat. Na kultnem shodu ob Vrbskem jezeru, kjer pričakujejo do 200.000 obiskovalcev, se bo predstavilo pet privlačnih Škodinih športnih modelov: štiri športne izvedbe Škode Fabie in hitra Škoda Octavia Combi RS 230. Na Škodinem 'Crazy Rallye Ride' pa obiskovalce čaka pravo dirkaško doživetje z mini dirkalniki.

Že takoj po svojem prvem dirkalnem nastopu se je novi rally model Škoda Fabia R5 odpeljal do Vrbskega jezera. Pred tremi tedni je Škoda z njim slavila zmago na uvodni dirki letošnjega češkega prvenstva v rallyju – to je bila obenem tudi svetovna premiera tega modela.

Kot študija Škoda Fabia R5 Combi se napredni novi dirkalnik ob Vrbskem jezeru predstavlja tudi v karavanski različici. Za to študijo so oblikovalci fabii R5 nadeli karavanski zadek in jo interpretirali na nov način.

Premierno bo ob Vrbskem jezeru predstavljen tudi model Škoda FUNstar, ki so ga zasnovali Škodini vajenci. Živahni pick-up je izdelan na osnovi fabie, Škodini vajenci pa so ga razvijali in izdelovali več mesecev.

Športnih ambicij pa ne skriva niti mesečno bela škoda fabia z design paketom Red & Grey Plus. Opremljena je z originalno dopolnilno opremo znamke Škoda in ima čez pokrov motornega prostora, streho in zadek zarisane sive in rdeče črte, rdeča 17-palčna aluminijasta platišča in rdeče lakirani ohišji zunanjih ogledal.

Nova škoda octavia combi RS 230 zaokroža Škodin modelski izbor za veliki dogodek ob Vrbskem jezeru. Najhitrejša octavia combi vseh časov doseže končno hitrost 247 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v samo 6,8 sekunde. Kot prvi Škodin model je serijsko opremljena z elektronsko uravnavano prečno zaporo na sprednji premi.

Poleg predstavitve vrhunskih športnih modelov bo Škoda ob Vrbskem jezeru ponovno pripravila prav posebne dirke za staro in mlado. Na posebnem krožnem dirkališču 'Škoda’s Crazy Rallye Ride' poleg njihovega razstavnega prostora se bodo obiskovalci lahko pomerili v mini dirkalnikih.
 

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper