Prenovljena mazda BT-50 kmalu v Sloveniji

Ponedeljek, 20 Oktober 2008

Od konca meseca oktobra 2008 bo na slovenski trg zapeljal prenovljeni pickup Mazda BT-50. Prenova ohranja moden in robusten videz prvotnega modela, hkrati pa njegovo odličnost še dodatno poudarja.

Tudi po prenovi so na voljo tri oblike potniške kabine, vsaka izmed njih z različno dolžino nakladalnega prostora za različne namembnosti. Regular Cab razpolaga s prostorom za dve osebi, Rap Cab z nasproti odpirajočimi se vrati nudi prostor za štiri osebe, Double Cab (Dvojna kabina) pa je najprostornejša različica potniške kabine, saj nudi prostor petim osebam.

Poudarek prenove pickupa je dan predvsem elegantnejšim potezam zunanjosti in notranjosti vozila. Novi okvirji prednjih žarometov z uporabo srebrne barve dajejo še bolj atletski videz prednjega dela. Nove zadnje luči in vrata nakladalnega prostora v barvi karoserije skrbijo za še več prefinjenosti. S prenovo je na voljo tudi večja tudi izbira kombinacij barv zunanjosti, tako je bilo barvni paleti dodanih pet novih barv (skupaj jih je enajst) ter tri nove dvobarvne kombinacije. Zatemnjena stekla zadaj in zadaj ob straneh so kupcem na razpolago kot opcijska oprema. Pragovi ob straneh za lažji vstop so odslej srebrne barve, pri modelih s 4WD-pogonom so nova tudi 16-palčna lita platišča. Nova ogrevana vzvratna ogledala omogočajo hitro odmrzovanje v zimskem času.

Notranjost se po prenovi lahko pohvali z novimi kakovostnimi oblazinjenji v različnih barvah in osvetlitvijo kontrolnih lučk klimatske naprave, merilnikov ter radia v jantarni barvi. Nova je teksturirana tkanina temno sive barve s posebnim načinom tkanja v sredini sedeža pri bolje opremljenih različicah, za doplačilo pa so na voljo usnjeni sedeži v črni barvi. Prenovljena je tudi sredinska konzola v srebrni barvi za še bolj prestižen videz. AUX-vmesnik za povezavo s predvajalniki MP3-datotek je odslej del serijske opreme.

Vse od svojega prihoda na trg pred dvema letoma je modni pick-up Mazda BT-50 postal zelo iskano blago povsod po svetu. Njegova robustna, a hkrati tudi sofisticirana oblika in zgradba se odlično znajde tako na gradbišču kot na plaži, na brezpotjih ali v središču mesta. Mazda BT-50 ima verjetno najširšo bazo kupcev med vsemi Mazdinimi modeli, saj je priljubljena tako v mestnih središčih kot v pretežno kmetijskih območjih Evrope in Azije – pickup uporabljajo gasilci v Grčiji, mladi surferji in drugi ljubitelji adrenalinskih športov v Avstraliji ter drugod po svetu. Mazda BT-50 je poleg tega osvojila tudi lepo bero nagrad, med katerimi naj izpostavimo nagrado »Ute of the Year« v Avstraliji in »Off-road Competition's Car of the Year« v Rusiji.

Vozilo bo v pri nas na voljo proti koncu meseca oktobra, njegove cene pa bodo podobne cenam predhodnika in le-teh ne bodo presegle.

 

MMS