Prva specializirana testna steza Mercedes Benz v Sloveniji

Sobota, 24 Januar 2009

Podjetje Prigo, d. o. o., Brezovica pri Ljubljani je odprlo prvo specializirano testno stezo za vsa vozila Mercedes Benz v Sloveniji. Steza je namenjena temeljitemu diagnosticiranju in odpravi ekstremnih napak na vozilih, saj ponuja najvišjo stopnjo diagnostike omenjenega proizvajalca. Investicija v objekt, opremo ter izobraževanje strokovnjakov je ocenjena na 800.000 evrov. Podjetja lahko testno stezo in Prigove strokovnjake najamejo tudi za zmanjšanje porabe goriva v voznih parkih, saj jim je na voljo šola varčne vožnje vozil Mercedes Benz.

Lastniki tovornih, dostavnih in osebnih vozil Mercedes Benz imajo sedaj na enem mestu na voljo vse specializirane strokovnjake in opremo, ki bodo poskrbeli za vrhunsko kondicijo njihovih vozil. Podjetje Prigo je namreč odprlo prvo specializirano testno stezo za vozila Mercedes Benz v Sloveniji. Omenjeni objekt je svojevrsten klinični center za napredno diagnosticiranje in odpravo napak na vozilih. Ker gre za uradni servis, je moč testno stezo uporabiti tudi za garancijska popravila. Delovanje testne steze je namreč v celoti podrejeno zahtevam standardov Daimler, ki jih v svoji pooblaščeni servisni mreži zahteva Mercedes Benz. Investicija v objekt in opremo ter izobraževanje strokovnjakov je ocenjena na 800.000 evrov.

Prigova testna steza vozil Mercedes Benz je odprta od ponedeljka do petka med 7. in 17. uro ter ob sobotah med 7. in 14. uro. V primeru kritičnih okvar so serviserji na voljo tudi izven delovnega časa. S 24-urnim servisom pri Prigu strankam omogočajo hitro popravilo okvare v katerem koli času, saj dežurna služba skrbi za zadovoljstvo strank tudi izven običajnega delovnega časa, na pomoč pa  priskočijo tudi ob nedeljah in praznikih.

Šola varčne vožnje Mercedes Benz

Mercedes Benz je znan po varčnosti pri porabi goriva. O tem priča tudi vpis v Guinessovo knjigo rekordov, kjer je za zdaj edini proizvajalec, ki dosega porabo pod 20 litrov na sto kilometrov na 40 ton teže vozila*, kar je občutno manj od konkurenčnih proizvajalcev. Hkrati Mercedes Benz svojo filozofijo varčne vožnje razširja na vse uporabnike njihovih vozil, v Sloveniji pa je njihova podaljšana roka prav podjetje Prigo, ki izvaja šolo varčne vožnje Mercedes Benz. Inštruktorji varčne vožnje pa ne poučujejo le voznikov, temveč izobražujejo tudi vodje voznih parkov, saj so prihranki pri stroških goriv in zaradi manjše obrabe vozil za obrtnike zelo veliki, za transportna podjetja pa enormni.
.