Red dot nagrada za hondo accord

Torek, 01 April 2008

Hondin popolnoma novi Accord Tourer za Evropo je zmagal na 51. mednarodnem natečaju  RED DOT za visoko kakovost dizajna med več kot 3000 predlogi iz 51 držav. Nagrada RED DOT za dizajn je eden od vodilnih svetovnih natečajev na področju oblikovanja, na katerem vsako leto izberejo proizvode z izjemno kakovostnim dizajnom v 11 kategorijah splošnega oblikovanja proizvodov.

Novi Accord Tourer je mednarodna žirija izbrala v kategoriji 'Prevoz' in izpostavila inovativno proizvodnjo vozila, pa tudi privlačnost in visoko kakovost njegove oblikovne zasnove. To je že tretja najvišja nagrada za Hondo, potem ko sta podobni priznanji prejela Honda S2000 leta 2001 in Civic leta 2006.

Prof. dr. Peter Zec, pobudnik nagrad rdeča pika za dizajn je takole čestital Hondi: "Spričo vse večjega števila visokokakovostnih proizvodov je bila letošnja izbira zmagovalca za našo mednarodno žirijo priznanih strokovnjakov še posebno težka naloga. To priznanje izrecno  pozdravlja vašo ustvarjalnost in inovativni zagon ter izkazuje dolžno spoštovanje visokim kakovostnim standardom vašega proizvoda.”

Natečaj Rdeča pika za oblikovanje vsako leto organizira Design Zentrum Nordrhein Westfalen v Nemčiji. Letošnja slovesna podelitev priznanj bo 23. junija v Essnu.

 

AC Mobil