Renault po treh letih zmagoslavij zaključuje udeležbo na Formuli E in jo prenaša na Nissan

Petek, 03 November 2017

Renault bo s koncem četrte sezone julija 2018 zaključil svojo udeležbo v prvenstvu formule E in svoje vire osredotočil na ambiciozne cilje, ki jih ima v formuli 1. Renaultovo pot v Formuli E bo sedaj nadaljeval njegov partner Nissan.

Renault je potrdil, da bo julija 2018 s koncem četrte sezone prvenstva formule E zaključil svojo udeležbo v njej. Renault je bil že od samega zametka partner formule E, moštvo Renault e.dams pa je konec julija letos že tretjič zapored osvojilo naslov prvaka med moštvi formule E.

V prvih treh letih tekmovanja v formuli E smo imeli neverjeten niz uspehov in komaj čakamo na začetek četrte sezone z zelo stabilnim moštvom Renault e.dams,” je dejal Thierry Koskas, podpredsednik in komercialni direktor Skupine Renault. “Smo pionirji na trgu električnih vozil, a smo se ogromno naučili o visoko zmogljivih električnih vozilih in upravljanju z energijo, kar bo neposredno koristilo kupcem naših serijskih električnih vozil. Po četrti sezoni bomo svoje vire osredotočili na ambiciozne cilje, ki jih imamo v formuli 1, veseli pa nas, da bomo še naprej deležni pridobitev udeležbe v tem avtomobilskem športu v okviru Zveze z Nissanom.”

Renault in Nissan bosta s tesnim sodelovanjem zagotovila gladek prehod in izkoriščanje vsega doslej nabranega strokovnega znanja ter izkušenj.

Zahvaljujoč Zvezi si naši inženirji lahko delijo podatke, ki koristijo vsem znamkam. Raznolikost naših strategij v avtomobilskem športu ob hkratni izrabi koristi, ki jih dajejo v vseh naših tekmovalnih programih nabrane izkušnje, je eden od multiplikativnih učinkov, na katere lahko računamo v okviru naše Zveze,” je dodal Koskas.

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec