Rok Turk do zmage v skupni razvrstitvi rallyja Idrija

Nedelja, 30 Oktober 2016

Zadnja hitrostna preizkušnja zadnjega letošnjega rallyja za državno prvenstvo je postregla z razburljivim zaključkom in marsikoga presenetila, predvsem pa razveselila Roka Turka in sovoznico Martino Nartnik.

Rok Turk in Martina Nartnik sta po sobotnem odličnem uvodu tudi nedeljski del rallyja Idrija nadaljevala v hitrem tempu, prav tako pa tudi njuni tekmeci. Izjemno majhne razlike med prvimi štirimi posadkami in napeti boji za vodilne pozicije na vseh hitrostnih preizkušnjah, za zaključek pa četveroboj za zmago. S četrtega mesta in z zaostankom 8,7 sekunde sta zmago s Peugeotom 208 R2 napadla tudi Rok in Martina - na 13,65 kilometrov dolgi zadnji hitrostni preizkušnji Čekovnik sta postavila najhitrejši čas, se zavihtela na prvo mesto in do zmage v skupni razvrstitvi rallyja Idrija.

"Zmaga na domačem rallyju, v domačem kraju in pred domačimi navijači! Vsekakor nekaj nepozabnega!" se je skupaj z ekipo OPV Racing Cars v cilju veselil Rok. Rally je poleg državnega prvenstva štel tudi za prvenstvo FIA centralno evropske cone, kjer sta Rok in Martina osvojila naslov prvakov med dirkalniki na sprednji pogon. A s tem razlogov za slavje še ni bilo konec: z zmago je Martina osvojila tudi naslov slovenske državne prvakinje v skupni razvrstitvi med sovoznicami in sovozniki: "Kakšna dirka! Odlično vzdušje in izjemen rezultat, naslov državne prvakinje pa je vsekakor pika na i uspešni sezoni!"

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
Foto: Uroš Modlic

Video: