S sodelovanjem družb Hella in GEFCO se obetajo možnosti za domače prevoznike

Torek, 11 April 2017

Družba GEFCO je z družbo Hella Saturnus Slovenija podaljšala pogodbo o opravljanju logističnih storitev za 3 leta. Posel z enim največjih slovenskih izvoznikov prinaša priložnost tudi slovenskim avtoprevoznikom, tako na področju mednarodnega transporta, kot tudi lokalne distribucije.

Po tem, ko je družba GEFCO lani z avtomobilskim proizvajalcem Renault podpisala pogodbo o organiziranju in izvajanju vseevropskih logističnih storitev, ki vključuje tudi tovarno Revoz v Sloveniji, so nedavno podaljšali storitveno pogodbo tudi s Hello Saturnus Slovenija, podjetjem, ki proizvaja svetlobne in elektronske komponente ter sisteme za avtomobilsko industrijo.

»Pogodba je izredno pomembna za družbo GEFCO v Sloveniji, saj je HELLA Saturnus Slovenija ena izmed večjih slovenskih proizvajalcev in izvoznikov. GEFCO in HELLA sodelujeta tudi v drugih evropskih državah, na primer v Romuniji, na Češkem in Slovaškem,« razlaga Olga Danyliuk, generalna direktorica podružnic GEFCO v Sloveniji in na Hrvaškem.

V okviru pogodbe bo slovenska podružnica GEFCO zagotavljala dostave repromateriala na lokacije družbe Hella v Sloveniji, prevoz končnih izdelkov iz teh obratov do lokacij naročnikov v Nemčiji, Španiji, Franciji, Slovaški in skoraj vseh ostalih evropskih državah, ter dostavo povratne embalaže ponovno nazaj na lokacije v Sloveniji. Iz družbe GEFCO sporočajo, da gre za vzpostavitev in upravljanje več kot 170 logističnih linij po vsej Evropi. V okviru pogodbe bo GEFCO družbi Hella zagotovil okoli 380 do 400 transportov na mesec.

Cestni prevoz je priložnost tudi za lokalne avtoprevoznike
Pri pogodbenih storitvah, ki jih bo slovenska podružnica GEFCO nudila HELLI Saturnus Slovenija, gre predvsem za cestne prevoze LTL (angl. »less than truck load«), ki ne zasedejo celotnega prostora na kamionu ter se med prevzemom in dostavo ne prekladajo. V praksi je takšna vrsta transporta bolj kompleksna in zahtevna kot FTL storitve (angl. »full truck load«), saj ne gre samo za zagotovitev tovornjaka, ki bo opravil prevoz, temveč za iskanje najbolj učinkovite in primerne opcije za naročnika z možnostjo kombiniranja tovorov več naročnikov na enem tovornjaku. GEFCO mor zagotoviti visoko odzivnost in fleksibilnost (količine tovora se lahko spremenijo le nekaj ur pred naklado), izjemno točnost dostav, namensko floto ter sledljivost vozil in tovora s satelitsko navigacijo.

Glede na to, da bo GEFCO na tedenski ravni v izvajanje storitev za HELLO Saturnus Slovenija vključil več kot 100 tovornjakov, v družbi verjamejo, da bodo v tem svojo poslovno priložnost našli tudi slovenski avtoprevozniki.

O družbi GEFCO
GEFCO na podlagi 65-letnih izkušenj (predvsem v avtomobilski industriji) nudi snovanje in izvajanje logističnih shem proizvodnim podjetjem, vir dodane vrednosti, ki krepi njihovo konkurenčnost. GEFCO, prisoten v 150 državah, je eden od 10 največjih evropskih ponudnikov v svoji panogi. V letu 2015 je dosegel prihodke v višini 4,2 milijarde evrov in zaposluje 12.000 sodelavcev. Z več kot 300 poslovnimi lokacijami po vsem svetu razvija svoje dejavnosti v Jugovzhodni Aziji, Srednji in Vzhodni Evropi, na Balkanu, Vzhodni Aziji in Južni Ameriki.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper