Sixt Slovenija z novimi uspehi

Torek, 16 Oktober 2012

Podjetje Sixt Slovenija se lahko pohvali z uspešnim poslovanjem v tekočem letu, saj je najbolj pester del leta za najem in izposojo vozil, poletje, že za nami. Podjetje je letos ponudbo na slovenskem trgu dopolnilo z avtomobili znamke BMW, strankam pa se je približalo z odprtjem treh novih poslovalnic, in sicer v hotelu Palace Kempinski v Portorožu, v Kopru in Novem mestu.


 
Družba Sixt ocenjuje, da bo poslovno leto 2012 zaključila najuspešnejše do sedaj, saj načrtuje rast prihodkov za 10 odstotkov glede na leto prej. Sixt tako ostaja vodilni ponudnik storitev izposoje vozil rent-a-car v Sloveniji, saj je letos svojo floto razširil na več kot 450 vozil. Največjo rast beleži segment operativnega leasinga vozil poslovnim subjektom. Slovenska podjetja pri poslovnem najemu najpogosteje povprašujejo po vozilih blagovnih znamk VW, Renault ter Škoda. Podjetja je poleg ugodnih cen dolgoročnih pogodb operativnega leasinga vozil prepričala predvsem kakovost storitev tipa vse-v-enem, saj poleg klasičnega leasinga Sixt skrbi tudi za tekoče vzdrževanje vozil, torej prevzame vozilo, ga odpelje na redni servis in nato vrne vozniku, poskrbi za menjavo pnevmatik itd. Stranke pri tem le poravnajo mesečni obrok leasinga ter točijo gorivo.
 
Letošnje leto je Sixt Slovenija okrepil mrežo poslovalnic na Primorskem, saj je podjetje odprlo novi poslovalnici v hotelu Palace Kempinski v Portorožu in v Kopru, nova pa je tudi poslovna enota v Novem mestu. »S tremi novimi poslovalnicami smo poskrbeli za temeljito pokritost t. i. cestnega križa v Sloveniji, hkrati pa z novomeško poslovalnico ustvarili vmesno stično točko med centralama v Ljubljani ter Zagrebu. Dejavnost izposoje in najema vozil tudi na Hrvaškem beleži stalno rast, letos pričakujemo približno 8-odstotno povišanje obsega storitev na Hrvaškem,« pravi direktor prodaje in marketinga v Sixt Slovenija Klemen Pur.


 
V Sixtu so letos v svojo floto vozil dodali več vozil proizvajalca BMW ter kabrioletov, ki so poželi izjemno zanimanje med poletno sezono. Strankam poleg tega nudijo različne dodatne storitve, kot so šoferske vožnje ter transferji, zato se je podjetje tudi kadrovsko okrepilo. Hkrati Sixt Slovenija že pripravlja številne načrte in novosti, prav v jesenskem času bodo v svojo ponudbo uvedli možnost najema dveh novih blagovnih znamk vozil po še posebej privlačnih cenah.
 
Družba Sixt Slovenija ta hip nudi najbolj celovito ponudbo izposoje vozil doma ter rezervacije vozil po svetu - v 125 državah po svetu. Hkrati je podjetje Sixt Slovenija eno izmed redkih na svetu, ki mu je uspelo pridobiti vsa dovoljenja za sprejem predplačniških rezervacij najema vozil na Kubi.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper