Škoda začela proizvajati novo octavio combi

Nedelja, 07 April 2013

V tovarni v Mladi Boleslav je v petek uradno stekla serijska proizvodnja modela Octavia Combi. Le nekaj tednov po svetovni premieri na ženevskem avtomobilskem salonu bodo tako s tekočega traku v matični tovarni zapeljali prvi serijski primerki Škodinega novega modela. Tretja generacija priljubljene prodajne uspešnice navdušuje bo na prve evropske trge zapeljala v maju.


Novo škodo octavio combi bodo izdelovali v Škodini matični tovarni v češki Mladi Boleslav.

"Škoda octavia combi je bila leta 2012 najbolje prodajani karavanski model v Evropi," je povedal predsednik uprave družbe Škoda, prof. dr. h.c. Winfried Vahland. "Nova genera­cija prinaša vse, kar je potrebno, da se bo ta uspeh nadaljeval tudi v prihodnjih letih. Octavia combi je sinonim za vse dobre Škodine lastnosti in je v veliki meri odgovoren za uspeh te modelske serije," je poudaril Škodin vodilni mož. Od okrog 3,8 milijona primerkov škode octavie, kolikor jih je bilo prodanih do danes, jih gre okrog 1,3 milijona na račun izvedbe Combi.

Za proizvodnjo nove octavie combi so proizvodne kapacitete v tovarni Mladá Boleslav močno povečali in posodobili. Za proizvodnjo modelov Octavia/Octavia Combi in Rapid je češka tovarna kapaciteto proizvodne linije postopoma povečala z 800 na 1.200 vozil dnevno.

"To je v nekaj mesecih že tretji velik zagon proizvodnje," je povedal Michael Oeljeklaus, Škodin direktor za področje proizvodnje in logistike. "Pohvale gredo vsem zaposlenim v proizvodnji, planiranju, orodjarni in logistiki, ki so se s tem izzivom soočili zelo profesio­nalno.«


Za proizvodnjo modelov Octavia/Octavia Combi in Rapid je češka tovarna kapaciteto proizvodne linije povečala z 800 na 1.200 vozil dnevno.

V okviru priprav za proizvodnjo novih modelov sta v tovarni Mladá Boleslav med drugim začela obratovati nov obrat za izdelavo karoserij in popolnoma avtomatska lakirnica za notranje dele. Konec februarja je začela obratovati nova, najsodobnejša linija za stiska­nje pločevine. Samo v to je družba investirala okrog 66 milijonov evrov. V teh dneh Škoda odpira tudi novo, sodobno logistično skladišče, ki bo zagotavljalo hitrejšo, prila­godljivejšo in učinkovitejšo oskrbo z deli za proizvodnjo vozil in agregatov.

"Ogromno vlagamo v našo proizvodnjo. Kako pomembna je pri tem naša domača baza, pove podatek, da sta dva od treh avtomobilov za svetovne trge izdelana v Evropi," je povedal Vahland.

Z novo octavio combi češka znamka intenzivno nadaljuje največjo modelsko ofenzivo v svoji zgodovini. Samo v letošnjem letu bodo na trg pripeljali osem novih oziroma prenovljenih modelov. Do leta 2015 bo Škoda svojo modelsko paleto obnovila in jo razširila na še več segmentov. V okviru Strategije rasti 2018 želi družba do leta 2018 število prodanih vozil globalno povečati na najmanj 1,5 milijona letno.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper