SPAR Slovenija je podprl varnost policistov in reševalcev na motorju

Ponedeljek, 03 Julij 2017

Policisti in reševalci na motorju so zaradi najhitrejšega dostopa na prizoriščih nesreč med prvimi, zato nanje najprej pomislimo, ko se nam pred očmi odvrti vse naše življenje. Ker so na cestah v nujnih primerih ranljivi tudi sami, je podjetje SPAR Slovenija Agenciji za varnost prometa podarilo 64 izdelkov Smart Turn System, produkt slovenskega podjetja. Z njim bodo tudi policisti in reševalci na motorju lahko potovali bolj varno in osredotočeno.

Podjetje SPAR Slovenija je Smart Turn System (najbolj napreden sistem za samodejni izklop smernikov za motorna kolesa) Agenciji za varnost prometa predalo med slavnostnim dogodkom na poligonu Centra varne vožnje v Ljubljani. Na dogodku so imeli obiskovalci tudi možnost preizkusa inovativnega sistema slovenskega podjetja ABCS Sistem d.o.o. Produkt, ki predstavlja eno izmed dvanajstih inovacij iz Sparovega projekta Štartaj Slovenija, je Agencija za varnost prometa namenila 56 policijskim motorjem in 8 motorjem reševalcev na vozilih.

Unikaten sistem STS skrbi za avtomatski izklop smernikov v križiščih, krožiščih, pri menjavi voznega pasu in prehitevanju, s čimer pomembno prispeva k večji varnosti in preprečevanju prometnih nesreč. Inovatorji so sistem razvili z namenom, da povečajo varnost vseh udeležencev v prometu, voznikom motorjev pa omogočijo varnejšo vožnjo in izboljšano uporabniško izkušnjo.

Predaji 64 izdelkov STS so prisostvovali Jure Leben, državni sekretar Ministrstva za infrastrukturo, mag. Igor Velov, direktor Agencije za varnost prometa, mag. Igor Mervič, generalni direktor Spar Slovenija, mag. Ivan Kapun, predstavnik Policije in Domen Vodopivec, predstavnik Reševalne postaje Ljubljana.

Mag. Igor Mervič, generalni direktor Spar Slovenija je ob dogodku povedal: »Štartaj Slovenija je projekt kot ga na svetu še ni bilo, zato nas zelo veseli, da smo imeli priložnost spoznati tako inovativen sistem, ki bo prispeval k večji varnosti vseh udeležencev v prometu. Glede na to, da gre za izdelek, ki lahko reši življenje, kar pravzaprav počno tudi policisti in reševalci na motorju, je bila podaritev STS sistemov Agenciji za varnost prometa logična izbira. Da bodo varni tudi tisti, ki nam nesebično rešujejo življenja

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper