Spletni portal F1express je podelil nagrade Prvak leta 2011

Sobota, 10 Marec 2012

V četrtek, 8. marca 2012, je Miran Ališič v galeriji Luwigana razglasil dobitnike nagrad Prvak leta 2011. Bralci portala F1express so izglasovali modele Volkswagen Passat in Passat variant, Rolls Royce Phantom Drophead Coupé in Audi A7 sportback 3.0 TDI Quattro.


V četrtek so se v galeriji Luwigana v Ljubljani zbrali slovenski avtomobilistični navdušenci in ob kozarcu šampanjca z zanimanjem pričakali razglasitev Prvaka leta 2011. Glasovanje za Prvaka leta je letos že drugo leto zapovrstjo potekalo na portalu F1express, ki bralce že od leta 2009 vsakodnevno obvešča o dogajanju v karavani formule 1. Od pomladi 2011 pa je najhitrejši portal v Sloveniji del portala rtvslo MMC.

V obdobju med sezonama formule 1 so na portalu že drugo leto zapovrstjo pripravili glasovanje med avtomobili, ki so bili v letu 2011 predstavljeni na portalu. Tako smo v četrtek v galeriji Luwigana dobili zmagovalce kategorij Mehanikov izbor, Kralj paddocka in Prvak leta 2011. Podelitev nagrad je povezoval glavni urednik in idejni vodja portala, Miran Ališič, ki se je najprej zahvalil Mateji Kos Pregelj, lastnici agencije Korpmedia, ki skrbi za obstoj portala.

Boj za lovoriko Mehanikov izbor, avtomobil, ki za zmerno ceno ponuja največ, sta letos prejela volkswagen passat in passat variant 2.0 TDI. Tudi v kategoriji Kralj paddocka je bil zamagovalec daleč pred vsemi. Rolls-Royce phantom drophead coupé je zagotovo avto, za katerim se obračajo pogledi. Boj za zmagovalca v najprestižnejši kategoriji, Prvak leta 2011, pa je potekal vse do zadnje minute. Na koncu je za pičlih 40 glasov zmagal audi A7 sportback 3.0 TDI quattro. Ališič je ob razglasitvi zmagovalca povedal: “Avto je obenem limuzina in športnik. Kljub temu, da ob črki A nosi številko 7 pa se lahko, ko je govora o udobju in voznih lastnostih mirno kosa z "bratrancem," ki se ponaša z najvišjo hišno oznako - z osmico. “

Večer pa je poleg avtomobilističnih zmagovalcev gostil še enega posebnega gosta, fotografa in fotografskega urednika portala F1express, Bora Dobrina, ki je ob tej priložnosti razstavil svoje ekskluzivne fotografije, posnete v lanski sezoni Formule 1. Dobrin že več kot desetletje s svojim fotoaparatom spremlja karavano formule 1, še daljše pa je njegovo sodelovanje s komentatorjem Formule 1, Miranom Ališičem.

Ob zaključku dogodka, preden so se obiskovalci predali brezskrbnem druženju, pa je Ališič predstavil še nov logotip portala. Večer se je zaključil formuli 1 primerno – s šampanjcem. Tako kot na dirkah, tudi tokrat ni smel manjkati šampanjec Mumm, ki je že dvanajsto leto uradni sponzor formule 1. V veliko zabavo in zadovoljstvo vseh zbranih, je Ališič za zaključek večera s sabljo odprl steklenico in tako poskrbel za najbolj dramatičen trenutek večera.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper