Sébastien Loeb bo s svojim talentom pomagal vsem znamkam skupine PSA

Torek, 01 Avgust 2017

Sébastien Loeb si je skupaj z znamkami skupine PSA v več kot 15 letih nabral bogato zbirko dosežkov in postal najbolj uspešen voznik avtomobilskega športa. V nadaljevanju zavezništva bo svoj talent delil z ekipami DS Performance, Citroën Racing in Peugeot Sport.

PSA Motorsport, ki združuje ekipe Peugeot Sport, Citroën Racing in DS Performance, bo v kratkem proslavil svojo prvo obletnico. V sklopu svojih bogatih programov odpira številne priložnosti tako z vidika tehničnih sinergij kot tudi s področja avtomobilskega športa. S tem nudi izjemno talentiranim voznikom, kot je Sébastien Loeb, možnost testiranja raznih programov in volanov enega za drugim! Njihov talent, njihove izkušnje, njihova visoka pričakovanja, njihova želja po nenehnih novih izzivih in njihova notranja moč sodijo med dragocene vrednote za doseganje uspeha v številnih kategorijah.

Sébastien Loeb Sébastien, ki je zadnje čase dirkal s Peugeotom, si bo ponovno nadel rdečo in belo barvo, ki sta ga spremljali od začetka njegove kariere in ga pripeljali do 9 naslovov svetovnega reli prvaka in uspešnega partnerstva na dirkah WTCC. V prihodnjih tednih bo na zasebnih testnih vožnjah po asfaltni podlagi testiral citroëna C3 WRC, ki ustreza pravilniku WRC 2017 ter je bolj zmogljiv in hitrejši od tistih, ki jih je skozi mnoga leta vozil na svetovnem reli prvenstvu. To pa je tudi velika priložnost za ekipo Citroën Racing za pridobitev dragocenih povratnih informacij od tako velikega šampiona.

Klasičen reli in tudi cross-country reli, reli kros in gorske dirke… sodijo med številne discipline, v katerih je Sébastien Loeb sodeloval z znamkami skupine PSA. Tako je leta 2013 podrl rekord vzpona na Pikes Peak s peugeotom 208 T16 Pikes Peak. Zatem pa je še vedno pod zastavo ekipe Peugeot Sport začel sodelovati na cross-country reli preizkušnjah in na svetovnem reli kros prvenstvu, kjer trenutno zaseda 4. mesto razvrstitve med vozniki in na katerem se je ekipi pomagal povzpeti na 2. mesto ekipne razvrstitve. Leta 2018 bo Dakar še naprej njegova prednostna naloga, na kateri ga bo tako kot vselej doslej spremljal njegov zvesti kopilot Daniel Elena iz Monaka. Pustolovščina se nadaljuje, ne samo v uradnih programih temveč tudi na ostalih frontah, kot so državne reli preizkušnje z modeloma 306 Maxi ali 208 T16, ki dirkata za njegovo moštvo Sébastien Loeb Racing.

Sébastien Loeb: "Ob ustanovitvi centra PSA Motorsport smo se združili v eno samo veliko ekipo. Tako lahko istočasno, ko s Peugeotom tekmujem na cross-country reli preizkušnjah in na svetovnem reli prvenstvu WRC, delim svoje izkušnje s Citroënom na testiranjih modela C3. Komaj čakam, da bom lahko znova sedel v dirkalnik WRC in na testiranjih ugotovil, kakšen tehnološki napredek je bil narejen v tej disciplini! Reli ostaja moja strast. Od vseh disciplin, ki sem jih preizkusil v zadnjih petih letih od upokojitve, imam še vedno najraje občutke, ki jih prinaša vožnja relija."

Jean-Marc Finot, direktor PSA Motorsport: "Sébastien pooseblja vrednote skupine PSA. To je bistveni razlog, da se njegovi karieri pri Citroënu in nato pri Peugeotu tako tesno prepletata že toliko let. On je v vseh pogledih popolnoma predan duhu ekipe in eden od njenih temeljnih stebrov. Zahvaljujoč svojim bogatim programom PSA Motorsport nudi voznikom možnost, da preizkusijo svoj talent za DS Performance, Citroën Racing in Peugeot Sport. Na ta način si lahko vozniki znamk skupine PSA naberejo najrazličnejše dirkaške izkušnje, ki sovpadajo z njihovimi ambicijami in so prilagojene njihovim nadstandardnim sposobnostim. Oni so namreč člani družine PSA!"

Zbirka dosežkov znamk, ki so vključene v PSA Motorsport:
3 zmage na dirki 500 milj Indianapolisa
13 naslovov svetovnega prvaka na prvenstvu FIA WRC med konstruktorji
9 zmag na reliju Dakar
3 zmage na dirki Pikes Peak, vključno z rekordom
3 zmage na dirki 24 ur Le Mansa
3 naslovi svetovnega prvaka na prvenstvu FIA WTCC med konstruktorji

Zbirka dosežkov Sebastiena Loeba:
9 naslovov svetovnega prvaka na prvenstvu FIA WRC med vozniki, 78 zmag
2 osvojeni 3. mesti na svetovnem prvenstvu WTCC, 6 zmag
1 zmaga na prvenstvu WRX (5 na svetovnem prvenstvu leta 2016)
1 drugo mesto na reliju Dakar leta 2017 s 5 etapnimi zmagami
1 zmaga na dirki Pikes Peak
1 zmaga na dirki XGames
1 drugo mesto na dirki 24 ur Le Mansa leta 2006

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec