Tim Novak med najboljšimi na reliju za SP Nemčija 2017!

Torek, 22 Avgust 2017

Leščanu Timu Novaku je ta konec tedna več kot uspelo, saj je bil na nemškemu reliju za svetovno prvenstvo (WRC Deutschland) v skupni razvrstitvi pokala ADAC Opel Rallye Cup najprej peti, v nedeljo pa si je prislužil še tretje mesto! Torej stopničke na reliju, ki spada med elitne prireditve tega športa!


 
23-letni Tim Novak je s pokalnim dirkalnikom Opel Adam Cup nastopal kar na dveh dirkah, saj je za mednarodni pokal ADAC Opel Rallye Cup nemški reli za svetovno prvenstvo zaradi dolžine (kar 1.165 kilometrov, od tega 21 hitrostnih preizkušenj s 309 kilometri) in zahtevnosti veljal kot dva dogodka. Prva dva dneva se štejeta za peto dirko, zadnja dva dneva pa za šesto.

»Noro, noro, kaj naj rečem, užival sem na vsakem kilometru te dirke. Zato bi se najprej rad zahvalil sovoznici Lisi Stengl, preverjeni ekipi IK Sport in seveda sponzorjem, domačemu Krokarju, podjetju Opel Slovenija ter vsem drugim, kjer so verjeli v moje uspehe. Zmagal sem na dveh hitrostnih preizkušnjah, druge odpeljal brez napak, brez prebitih gum in samo z eno črno piko, ko sem se uštel pri zaviranju. Reli je bil fantastičen, čeprav smo doživeli tudi dež, ki je s pomočjo dirkalnikov prinesel na ovinke tudi veliko peska in blata. Meni to odgovarja, zato sem res užival na hitrostnih preizkušnjah, ki tradicionalno potekajo mimo številnih vinogradov.

Znani Panzerplatte mi je tako ležal, da se mi je kar smejalo, žal pa sem vedel, da mi hitre nedeljske HP po podeželju ne odgovarjajo preveč. Zmagal je sicer Avstrijec Julian Wagner, vendar je bil gost pokala in zato njegov rezultat ne šteje. Če rečem, da sem bil z dirko več kot zadovoljen ni skrivnost, saj sva z Liso stopnjevala tempo, se izogibala napakam in pazila tudi na tehniko, ki je bila precej obremenjena. Mislim, da sva bila ena redkih, ki je odpeljala celo prireditev brez težav, zato lahko le rečem, da je bil nor teden,
« je dejal naš nesporni dirkaški talent.

S tem uspehom ni prinesel v Slovenijo samo dva pokala, pač pa tudi napredoval iz petega na četrto mesto v trenutni skupni razvrstitvi pokala. V začetku septembra jih čaka še reli Niedersachsen, za konec letošnje sezone pa še zaključni 3-Städte Rallye. 

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
Foto: Uroš Modlic