Tim Novak napoveduje boj na zadnji letošnji dirki pokala Opel Adam

Nedelja, 30 Oktober 2016

Ta konec tedna bo slovenska posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk, z relijem ADAC 3-Städte Rallye, končala uvodno sezono nemškega pokala ADAC Opel Rally Cup.

Na reliju, ki bo potekal blizu avstrijske in češke meje, je prijavljeno kar 130 posadk, od tega 18 starodobnikov in 25 pokalih oplov adamov. Čaka jih 126 kilometrov hitrostnih preizkušenj, osem kilometrov trase bo na makadamski podlagi.

Za razliko od prejšnjih dirk, kjer sta naša aduta nastopila prvič, reli 3-Städte že poznata. »Po dolgem premoru, saj so odpovedali organizacijo ene dirke, bo spet lepo sesti v dirkalnik. Na prireditev komaj čakam, saj jo kar dobro poznam, ker sva na njej nastopila že lani. Trasa je precej klasično nemška, kar pomeni veliko ravnin z nekaj križišči, vendar je tudi zaradi makadamskega dela precej lepa dirka,« je dejal 22-letni Novak.

V pokalu sta Tim Novak-Uroš Ocvirk trenutno peta v skupni razvrstitvi, teoretično je možno prilesti do četrtega mesta. Tim Novak je povedal, da se z rezultati noče obremenjevati, ampak se bo potrudil odpeljati maksimalno dobro. Tudi o načrtih za prihodnjo sezono bo premišljeval v dolgem zimskem obdobju.

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
Foto: Uroš Modlic