Tim Novak se je povzpel na tretje mesto nemškega pokala Opel Adam!

Ponedeljek, 29 Maj 2017

Naš dirkač Tim Novak, njegova nemška sovoznica Lisa Stengl, idrijska ekipa IK Sport, podjetje Opel Slovenija in seveda domače podjetje Krokar počasi napredujejo. Na reliju Sachsen Rallye so osvojili peto mesto (od dvajsetih), kar je Tima Novaka povzdignilo na trenutno tretje mesto v pokalu!


 
Na nemškem reliju Sachsen 2017 je bilo pestro, saj je bila na ozkih cestah višja povprečna hitrost na trasah pravi izziv. Zato sta imela Tim in Lisa kar nekaj težav, da sta ujela hiter tempo. »Na tokratnem reliju sva bila z Liso še kar dobra peta, saj sva na koncu prehitela še italijansko posadko Sartor - Ometto (ki mimogrede nastopa z isto ekipo IK Sport) zaradi podrte šikane in časovnega pribitka,« je dejal naš gorenjski adut v nemškem pokalu. Čeprav s svojo hitrostjo ni bil čisto zadovoljen, je na koncu osvojil peto mesto v skupni razvrstitvi in hkrati še tretje mesto po prvih treh letošnjih dirkah!

»Trenutno tretje mesto je lep rezultat, čeprav se zavedam, da bom moral biti hitrejši, hkrati pa tudi zanesljiv,« je dejal Novak, ki ga do konca pokala čakajo še štiri dirke – vključno z dirko za svetovno prvenstvo Rallye Deutschland!
 
Trenutna razvrstitev:

1. Tom Kristensson 135 točk,
2. Calvin Beatie 92,
3. Tim Novak 55,
4. Nico Knacker 54,
5. Jacob Madsen 49

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec