Toyota in Mazda s skupno licenco hibridnega sistema

Petek, 02 April 2010

Podjetji Toyota Motor Corporation (TMC) in Mazda Motor Corporation sta sklenili dogovor o uporabi skupne licence sistema hibridne tehnologije, sicer vgrajene v toyoto prius.

Z dogovorom Mazda načrtuje uporabo hibridnega sistema v kombinaciji z novo generacijo motorjev SKY*. Omenjena tehnologija je trenutno v razvoju in bo vključevala proizvodnjo hibridnih vozil na Japonskem. Pričetek prodaje Mazdinih hibridnih vozil je načrtovan leta 2013.  

TMC se je na težave onesnaževanja okolja aktivno odzvala s prvo serijsko proizvodnjo hibridnega vozila Prius leta 1997. Od takrat je bilo prodanih več kot 2.3 milijonov hibridnih vozil v 70 državah in regijah.

TMC daje velik pomen varovanju okolja z uporabo okolju prijaznih tehnologij, ki jih uteleša hibridni sistem. TMC bo pri tem upoštevala tudi prošnje ostalih avtomobilskih proizvajalcev po oskrbi s hibridno tehnologijo.

Mazda si s svojo vizijo dolgotrajnega tehnološkega razvoja Zoom-Zoom prizadeva znižati povprečno porabo goriva vseh vozil po vsem svetu za 30 odstotkov do leta 2015 v primerjavi z vrednostmi leta 2008. Ob tem ključnega pomena ostaja zagotavljanje užitkov v vožnji, izjemne prijaznosti okolju in varnosti.

Z omenjeno strategijo Mazda želi razviti glavne vidike svojih vozil – motorji, menjalniki in znižanje mase vozil – in dodati električne komponente, kot so na primer sistem samodejne zaustavitve in ponovnega zagona motorja ter regenerativni zavorni in hibridni sistemi.  

S skupnim partnerstvom podjetji želita čim več kupcem ponuditi tehnologije in proizvode z izjemnimi okolju prijaznimi odlikami.


*Konceptno ime za nove motorje in menjalnike od leta 2011 naprej

 

 

MMS