Toyota in Mazda vzpostavili dolgoročno sodelovanje

Sobota, 16 Maj 2015

Toyota Motor Corporation in Mazda Motor Corporation sta sklenili dogovor o vzpostavitvi dolgoročnega sodelovanja v obojestransko korist. Sinergijski učinek virov in sredstev, ki jih imata na voljo podjetji, bo pri obeh dopolnil in povečal paleto izdelkov ter tehnologij. Sodelovanje bo prineslo več privlačnih avtomobilov, ki ustrezajo zahtevam voznikov po vsem svetu.

Skupni odbor bo ocenil kako najustrezneje izkoristiti prednosti ene in druge znamke. Njegova naloga bo tudi vzpodbujanje širšega in smiselnega sodelovanja na več področjih, vključno z okolijskimi in naprednimi varnostnimi tehnologijami. Dosedanje sodelovanje med Toyoto in Mazdo je vključevalo licenčno uporabo Toyotine hibridne tehnologije in izdelavo kompaktnega avtomobila v Mazdini tovarni v Mehiki. 

Ob podpisu sporazuma je predsednik Toyote Akio Toyoda povedal: “Tehnologije Skyactiv in oblikovanje Kodo – Duša gibanja, dokazujeta, da Mazda vedno razmišlja kakšna bo prihodnost vozil in tehnologije, a obenem ostaja zvesta svojim osnovnim koreninam izdelave avtov. Na ta način Mazda izvaja to, kar je Toyoti pri srcu: izdelava vedno boljših avtomobilov. Vesel sem, da bosta imeli podjetji skupno vizijo in sodelovali pri izdelavi še boljših avtomobilov. Ne morem si predstavljati nič bolj čudovitega kot je pokazati svetu – skupaj seveda – da bo naslednjih 100 let avtomobilizma prav tako zabavnih kot preteklih.

Predsednik in izvršni direktor Mazde Masamichi Kogai pa je ob tem dejal: “Toyota je podjetje, ki je pokazalo trdno odločenost pri odgovornem ukrepanju glede splošnih okolijskih problemov in bodoče proizvodnje kot celote. Gojim izjemno spoštovanje glede Toyotine odločenosti, da s stalnim inoviranjem izdeluje vedno boljša vozila. Poleg tega se Mazda identificira z načinom, kako Toyota neguje svoje korenine in sodelovanje skupnostmi v katere je vpeta. Zato ni presenetljivo, da si je s tem pridobila velik ugled. Upam, da lahko z združenimi močmi z namenom izdelave boljših avtomobilov, dvignemo vrednost avtomobilov v očeh potrošnikov in obenem povečamo proizvodne zmogljivosti v domači Hirošimi in drugod po svetu, kjer smo prisotni.” 


Toyota in Mazda prepoznavata precejšnje prekrivanje Mazdine korporativne filozofije, ki voznikom omogoča uživanje z avtom in Toyotine zavezanosti izdelavi vedno boljših vozil, kot tudi odločenosti za strukturne spremembe, ki omogočajo zdravo konkurenčnost ob trajnostni rasti. Ta dogovor presega običajne okvire in s širokim spektrom srednje in dolgoročnega sodelovanja stremi v smer postavljanja povsem novih vrednot avtomobilov.


Po sporočilu za javnost povzel: Peter Mavrič