Trojni debut Hondinih vozil v Ženevi

Četrtek, 31 Januar 2008

Na Ženevskem mednarodnem avtomobilskem salonu se bo svetu prvič javno predstavil nestrpno pričakovani, popolnoma novi evropski Accord, prvi evropski nastop pa bosta imela FCX Clarity – revolucionarno Hondino vozilo brez emisij na vodikove gorivne celice in poskusni model hibridnega športnega avtomobila Honda CR-Z.

Prostor, namenjen Accordu, bo obvladoval Hondin del ženevskega razstavišča, kjer bo razpostavljenih deset primerkov najnovejšega modela v obeh karoserijskih izvedbah limuzine in tourerja. Videz novega Accorda kaže nadaljnjo stopnjo razvoja z bolj športno in elegantnejšo zunanjostjo pri limuzini ter še izrazitejšo pri tourerju. Prikazana bo tudi nova paleta Accordovih motorjev s spremenjenima 2,0- in 2,4-litrskima bencinskima ter popolnoma novim, 2,2-litrskim dizelskim i-DTEC, ki bodo vsi ustrezali napovedanim emisijskim standardom Euro 5.

Glavna zvezda ekološkega dela razstavnega prostora bo FCX Clarity, 4-sedežna limuzina na gorivne celice, katere edini izpusti so čiste vodne pare. Nova zasnova Hondinega sklada gorivnih celic V Flow omogoča, da ima vozilo spuščeno, dinamično in prefinjeno obliko. Avtomobil, ki pomeni prelomnico v razvoju tehnologije gorivnih celic, bo mogoče v Združenih državah najeti že letos poleti, na Japonskem pa od jeseni.

Študijska različica poskusnega modela Honda CR-Z je osnova prihodnjega globalnega športnega hibrida. CR-Z je dinamično oblikovan in ekološko odgovorno zasnovan prototip vozila, ki voznikom omogoča, da se zabavajo, pri tem pa kar najmanj obremenjujejo okolje.

Obiskovalci športnega dela razstavnega prostora si bodo lahko privoščili prvi javni ogled letošnjega modela Hondinega dirkalnika formule ena – RA108. Tam bo poleg njega tudi Honda Civic Type R R3, ki je zasnovan v skladu z novimi predpisi FIA za reli tekmovanja v razredu R3. Nestrpno pričakovani R3 je po letu intenzivnih in uspešnih preskusov ter tekmovanj končno na voljo reli voznikom.

Hondina tiskovka je napovedana za torek, 4. marca ob 8:30 po srednjeevropskem času, ko bo popolnoma novi Accord prvič predstavljen.

 

AC Mobil