V Celju spet sejmi Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom

Aleksander Praper Četrtek, 02 Maj 2019

Prihodnji teden si lahko v Celju obetamo pestro dogajanje, saj se med 9. in 12. Majem, po letu premora, vrača bienalni trojček sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika in Moto boom. Na Celjskem sejmu si bodo obiskovalci lahko ogledali zadnje trende iz avtoservisne dejavnosti in avtomobilizma, gospodarskih vozil in logističnih rešitev ter nekaj poslastic iz sveta motociklizma.

Na 21. sejmu Avto in vzdrževanje bo razstavljena vsa oprema za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice, vulkanizerje, avtoelektronika, avtomobilski rezervni deli, motorna in menjalniška olja, meroslovne rešitve, avtokozmetika, ročno in specialno orodje, diagnostika, kompresorji ter ostala dodatna oprema. 11. sejem Gospodarskih vozil in logistike, bo postregel s sodobnim voznim parkom srednjih in težkih gospodarskih vozil, avtobusi, priklopniki in polpriklopniki, specialnimi in komunalnimi vozili, dvigali in dvižnimi platformami ter vsem kar spada zraven; od pnevmatik in goriv do navigacijskih in telekomunikacijskih sistemov, ki ponujajo sodobne informacijske rešitve. Na sejmu bodo predstavljene tudi logistične rešitve; storitve skladiščenja, avto logistika, carinske rešitve, … Obiskovalci pa bodo lahko letos prvič sami preizkusili Man-ov dostavnik. Manjkalo ne bo niti trendov in novosti za ljubitelje motociklizma. Na 13. sejem Moto boom si bodo lahko ogledali motorna kolesa in motocikle, enduro motorna kolesa, skuterje, štirikolesnike, našli vso motoristično opremo in vse ostalo, kar spada k motociklizmu.

Strokovna svetovanja, atraktivne demonstracije in aktualni posveti

OZS-jeva Sekcija za promet in Združenje za promet pri GZS bo prvi sejemski dan naslavljala aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov. V ta namen pripravljajo strokovni posvet, kjer bodo spregovorili o pomanjkanju voznikov in dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike kot strateške gospodarske panoge.

Na sejmu se bo predstavila tudi Sekcija avtoserviserjev pri OZS. Eden izmed celodnevnih dogodkov je tudi Dan avtovlek, kjer bodo predstavili pravila, ki jih je potrebno upoštevati, pojasnili, kako se avtovleka razlikuje od prevoza blaga, kakšne so obveznosti avtovleke ter kdo je odgovoren za dogajanje na prizorišču nesreče. Ob pomoči gasilcev, policije in različnih ministrstev pa bodo poskrbeli za praktični prikaz.

Na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bo potekala predstavitev in praktični prikaz poklicev avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik. Predstavljene bodo sodobne tehnologije v mobilnosti, novosti v avtoservisni stroki in na področju trajnostne mobilnosti, osnovni procesi dobavne verige, vodenje prometa in varnosti v prometu ter izzivi, ki jih prinašajo električna vozila.

Leteči štirikolesniki in ostalo pestro obsejemsko dogajanje

V atriju sejmišča bo potekal Quad Freestyle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. Poleg njega salto nazaj na štirikolesniku izvajata le še dva Američana. Da bo kri po žilah tekla še hitreje, se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto.

V sklopu sejma gospodarskih vozil in logistike že 14. leto zapored poteka izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v kategorijah Tovornjak leta, Avtobus leta, Dostavnik leta in tokrat prvič Električno gospodarsko vozilo leta bodo razglašeni na slovesni prireditvi v četrtek, 9. maja 2019.

Sejemsko dogajanje bo popestril tudi izbor za Miss hostes sejma Moto boom, prav tako pa bodo izbrana najlepša predelana vozila, ki se bodo razstavljala na Custom showu. Udeležili  se boste lahko razstave starodobnih motociklov, željne zabave pa bodo Šoferske mačke izzvale na različna spretnostna tekmovanja v potiskanju gum.  Najmlajše pa čaka zabava na minimotu poligonu.

Od četrtka do nedelje med 9. in 18. uro

Z velikim številom uglednih blagovnih znamk, ki jih je letos kar preko 300, edini in največji tovrstni sejem v Sloveniji prinaša nepozabno doživetje za strokovnjake kot tudi ostale ljubitelje vozil in dodatne opreme.

Sejme je mogoče obiskati od 9. do 12. maja od 9. do 18. ure. Odrasli bodo za dnevno vstopnico odšteli 8,00 EUR, učenci, dijaki, študenti pa 5,00 EUR. Vsak obiskovalec sejmišča prejme zloženko s seznamom razstavljavcev, načrtom sejmišča in programom.

Več informacij: www.ce-sejem.si.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
Foto: Celjski Sejem