V Italiji z rallyi obeležujejo 20 let mazde MX-5

Sreda, 09 September 2009

Mazda Motor Italija ob 20. obletnici legendarne Mazde MX-5 v sodelovanju s svojo trgovsko mrežo in skupnostjo navdušencev Mazde MX-5 RIM (Registro Italiano Mazda MX-5) med letošnjim marcem in septembrom po italijanskih mestih prireja vrsto rallyjev z Mazdo MX-5. Ljubitelji kultnega roadsterja so doslej že imeli priložnost udeležbe na zanimivih  rallyjih po različnih italijanskih krajih, uživanju v naravnih lepotah ob vožnji po ovinkastih cestah, spoznavanju skrivnosti lokalne kulinarike in privlačnem spremljajočem dogajanju.

Po krajšem poletnem oddihu se meseca septembra z zaključnimi prireditvami sezona rallyja z Mazdo MX-5 približuje h koncu. Družabno dogajanje se seli v Torino, na Sardinijo in v Bari. Svoj vrhunec bo doseglo z rojstnodnevnim slavjem 27. septembra 2009 v Trevisu.

Mazda MX-5 ponekod bolj poznana pod imenom Miata, sicer že 20 let od svoje premiere predstavlja na novo definiran pojem dvosedežnega roadsterja. Je utelešenje občutka Jinba Ittai, ki v japonščini pomeni zlitje jezdeca in konja in zagotavlja bistvo užitkov športnega vozila. Vsem ljubiteljem kultne športnice Mazde MX-5 so vse informacije v zvezi z rallyji po Italiji na voljo na spletnem naslovu www.mx5.it

Za slovenske lastnike Mazd MX-5, ki bi se želeli udeležiti zaključne prireditve še  podatek, da je furlanski Treviso, znan po odličnem radiču, ki ga pripravljajo na sto načinov, oddaljen od Ljubljane 240 kilometrov ali dobri dve uri vožnje.

 

MMS