V mestnih središčih zaživele nove Petrolove priročne točke HopIN

Aleksander Praper Četrtek, 14 Junij 2018

Slovenska mestna središča so bogatejša za nove Petrolove priročne točke HopIN za hitre in mobilne meščane. Ponujajo široko paleto različnih izdelkov, jedi iz programa Fresh, kavo na poti in možnost opravljanja številnih storitev, kot so vplačilo loto listka, športne stave in nakup vstopnic za koncerte. V Ljubljani sta dve priročni točki HopIN, svojo imajo tudi prebivalci Celja in Kranja, v Mariboru pa jo lahko pričakujejo avgusta.

Petrol je s konceptom mestnih priročnih točk HopIN vstopil v novo vlogo, in tako prvič popolnoma zakorakal v trgovinski segment. V mestnih prodajalnah namreč ponujajo samo blago in storitve za široko porabo, ne pa tudi naftnih proizvodov, kar je njihova osrednja poslovna dejavnost. Predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik je povedal, da se Petrolova strategija poslovanja konstantno prilagaja potrebam trga, zato tudi krepijo trgovanje z blagom in storitvami za široko porabo. Poudaril je še, da gre za perspektiven prodajni segment, pri katerem povprečno dosegajo okoli 10 % realno stopnjo letne rasti, s trgovinskim blagom pa ustvarjajo vse več prihodkov. Z odprtjem novih priročnih točk HopIN pričakujejo, da se bodo prihodki v tem segmentu še povečali.

Priročne točke HopIN so locirane v samih mestnih središčih, saj je ideja, da se Petrol pozicionira ne samo v sami obliki prodajnih mest kot modernih točk za hitre nakupe, temveč tudi lokacijsko, kjer je tempo življenja hiter. Hitri ter mobilni meščani lahko v priročnih točkah HopIN izbirajo med številnimi prehrambnimi izdelki, med katerimi je tudi poseben kotiček sveže pripravljene prehrane Fresh in dodatna ponudba Fresh XL, kjer so na voljo testenine in možnost sestavljanja solat po lastni izbiri. Ne manjka niti zelo popularna kava na poti, poleg tega pa lahko obiskovalci opravijo še nakup darilnih bonov, mobi kartic in vstopnic, vplačajo loterijo in športne stave ter napolnijo Urbano ali mBills. Cene izdelkov so konkurenčne klasičnim trgovcem, svojim strankam pa nudijo še posebej zanje oblikovane akcije ter ponudbe.

Prva priročna točka HopIN je bila odprta sredi maja. Na dan otvoritve HopIN v Ljubljani pa so lahko kupci v nekoliko drugačni vlogi spoznali tudi Petrolove ambasadorje in vrhunske športnike Ano Drev, Žana Kranjca in Žana Koširja, ki so jih pozdravljali kar izza pulta.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper