V Slovenijo prihaja MAN driving experience 2013

Nedelja, 05 Maj 2013

29. aprila se je na pot podalo 39 novih vozil MAN TG Euro 6, ki že »tresejo« evropske ceste. Kamioni se bodo ustavili v 19 evropskih mestih med drugim prvič tudi v Sloveniji. Udeležencem bo na voljo široka paleta 14 novih modelov vozil Euro VI v različnih konfiguracijah, ki jih bodo lahko preizkusili tako na on-road izletu po okolici kakor na poligonu, kjer bodo meje svojih spretnosti preizkušali na spolzkem terenu ter si pridobili uporabno znanje o varni in ekonomični vožnji skupaj z MAN ProfiDrive® trenerji.

»MAN driving experience 2013« se bo pri nas odvijal 4. junija 2013 s pričetkom ob 10 uri v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Udeleženci bodo lahko preizkusili moč in učinkovitost novih vozil MAN TG Euro VI na domačem terenu. In se tako prepričali, da je MAN-ov skupen paket uspeh, ki združuje strokovno učinkovitost, udobje, dinamičnost in učinkovitost v novi preobleki.

 »Veseli nas, da lahko našim strankam in zainteresirani javnosti ponudimo nepozabno voz-no doživetje s celotno paleto novih vozil MAN družine TG Euro VI na domačem terenu. Med njimi tudi najnovejši gradbeni tovornjak TGS, ki je bil uradno predstavljen pred nekaj dnevi na sejmu BAUMA in jim podarimo koristno znanje o varni in ekonomični vožnji, jim približamo novo tehnologijo in rešitve s katerimi jim lahko pomagamo povečati njihovo učinkovitost.« Michael Wanitschek, direktor podjetja  MAN Truck & Bus Slovenija d.o.o.

Na poligonu bodo udeleženci lahko preizkusili zanašanje in vožnjo v ovinek na hidravlični plošči, vajo zaviranja na mešani podlagi ter varno vožnjo po klančini. Med tem, ko bodo MAN ProfiDrive® trenerji vseskozi poudarjali pravilno delo voznika za volanom in pravilne reakcije voznika v kritičnih situacijah ter prednosti moderne tehnike in varnostnih sistemov, vgrajenih v gospodarska vozila MAN, ki vozniku v kritičnih trenutkih olajšajo delo. Na cestah pa bodo preverili lasten stil vožnje in pridobili dragocene povratne informacije s pomočjo MAN TeleMatics® sistema, kako lahko svoj stil vožnje dodatno optimizirajo. Vsa vozila bodo polno naložena in bodo tako odsevala dejansko stanje iz vsakodnevne prakse voznikov.


Transportne rešitve in tehnologija
Na razstavnih prostorih bodo udeležencem na voljo svetovalci za celoten portfelj MAN-ovih celovitih prevoznih rešitev, ki ponujajo obsežen program zmanjšanja skupnih obratovalnih stroškov - od vzdrževalnih in servisnih pogodb do upravljanja voznega parka in financiranja  ter tehnološki del, kjer se bodo udeleženci lahko teoretično spoznali z novimi MAN-ovimi tehnologijami in si ogledati motor Euro VI.

Udeležba na dogodku je možna samo s predhodno prijavo do zasedbe prostih mest (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031 385 815).


Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper