Začetek proizvodnje nove honde civic

Sreda, 21 December 2011
Honda začenja proizvodnjo novega civica, z obnovitvijo normalne proizvodnje v tovarni družbe Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) v Swindonu, in razpisuje 500 novih delovnih mest, da bo v letu 2012 dosegla napovedano povečanje proizvodnje. Naslednje leto bo v Swindonu, poleg proizvodnje novega civica in uspešnega jazza, prineslo tudi začetek množične proizvodnje novega evropskega modela CR-V, skupaj z uvedbo proizvodnje malega dizelskega motorja. Proizvodni obseg avtomobilov naj bi se v letu 2012 podvojil na 180.000 enot.



Predsednik Honda Motor Europe, Manabu Nishimae, je v svojem nagovoru ob slovesnosti dejal, da Honda ostaja popolnoma zavezana proizvodnji avtomobilov in motorjev v Evropi, s tovarno Swindon kot središčem svojih evropskih proizvodnih aktivnosti, kar ta hip izpričuje tudi prihod na trg novega civica. Dodal je, da je Honda v Evropi prebolela krizo s pričakovanim znatnim povečanjem proizvodnje v letu 2012. Med svojim nagovorom Hondinim sodelavcem se je predsednik Honda Motor Europe, g. Nishimae zahvalil delavcem za njihovo vztrajnost in vzdržljivost: "Zadnja tri leta so bila skrajno zahtevna za vsa Hondina podjetja v Evropi. Znašli smo se pred mnogimi izzivi, od ekonomske recesije do dveh naravnih nesreč na Japonskem in Tajskem. V vsem tem času so naši sodelavci ostali predani in izjemno ponosen sem na to, kako so se odzivali na te težave. Zato bomo lahko gradili na svojih novo odkritih prednostih, prepričani v svojo sposobnost, da tudi v prihodnje dosegamo cilje in uspevamo."

Ob objavi 500 novih delovnih mest je direktor HUM, Andy Piatek, dejal, da bo druga avtomobilska tovarna obnovila dvoizmensko poslovanje proti koncu pomladi prihodnjega leta, kar bo pomenilo potrebo po novih zaposlitvah poleg zdajšnjih 3000 zaposlenih. Zbiranje vlog bo steklo takoj, prek spletnega mesta HUM na naslovu: www.hondamanufacturingcareers.co.uk.

V zvezi s Hondino objavo je ministrski predsednik David Cameron dejal: "To je imenitna novica in velikanska spodbuda delavcem, avtomobilski industriji ter družbi UK manufacturing. Honda tako prispeva k resničnemu preporodu v britanski avtomobilski industriji in s svojo visoko izurjeno delovno silo ostajamo vodilna sila nove tehnologije in razvoja. Hondin uspeh je velikega pomena za naše gospodarstvo in storili bomo vse, kar je v naši moči, da bo ta izjemno pomembna panoga rasla in uspevala."



Minister za trgovino Mark Prisk je dodal, da je "današnja objava o odpiranju 500 novih delovnih mest na dan, ko je stekla proizvodnja nove generacije Civica, jasen dokaz Hondine nadaljnje zavezanosti Združenemu kraljestvu. To je velika zaupnica sposobnostim delovne sile v Swindonu in trenutni moči avtomobilskega sektorja. Ta odločitev daje dodatno težo sporočilu, da Združeno kraljestvo ostaja odličen prostor za proizvodnjo visokokakovostnih izdelkov."