Zlata plaketa TUV za Mazdo

Sreda, 23 Januar 2008

V razredu dve in tri leta starih vozil je v raziskavi TÜV-Report Mazda3 zasedla prvo mesto, tik za njo pa se je uvrstila Mazda2. Mazda je s tem uspehom prvič prejela zlato plaketo nemške organizacije TÜV.

Raziskavo TÜV-Report sicer vsako leto objavi nemška avtomobilistična revija AutoBild, zanjo pa je bilo narejenih in ustrezno dokumentiranih kar sedem milijonov pregledov na 194 modelih avtomobilov. Pregled sicer obsega 160 kriterijev, med katerimi so tudi stanje svetlobnih teles, zavor, podvozja in izpušnega sistema.

Rezultati raziskave so za potencialne kupce rabljenih vozil v Nemčiji pa tudi v Sloveniji dober pokazatelj stanja in kakovosti rabljenih vozil, med katerimi najvišje kotirajo predvsem Mazda in druge japonske ter nekatere nemške znamke. V kategoriji dve do tri leta starih avtomobilov je tako najboljši rezultat dosegla Mazda3 z absolutno najmanjšo kvoto okvar le 1,2 odstotka, pred Mazdo2 (1,4 odstotka), Volkswagnom Golf in Fordom Fusion (2,2 odstotka) ter Hondo Jazz (2,3 odstotka). 

 

MMS