Zmaga Roka Turka na Croatia rallyju

Ponedeljek, 02 Oktober 2017

Minuli vikend smo lahko na rallyju po hrvaški Istri spremljali odličen nastop Roka Turka in Blanke Kacin, ki sta na Croatia rallyju dosegla letošnjo tretjo zmago v slovenskem državnem prvenstvu.

Rally s središčem v Poreču je bil s svojo konfiguracijo trase, hitrimi odseki in tekočim ritmom prava poslastica za dirkače, obenem pa so v predstavah najboljših lahko uživali tudi številni gledalci, ki so izkoristili zadnji septembrski vikend ter pravo poletno vreme za ogled dirke.

Na rallyju, ki je štel tudi za FIA evropski rally pokal in ima v bližnji prihodnosti realne možnosti za organizacijo svetovnega prvenstva v rallyju, je bilo na štartu kar 15 dirkalnikov razreda R5 - Rok in Blanka sta v skupni razvrstitvi s peugeotom 208 T16 osvojila odlično 3. Mesto, za dvema madžarskima posadkama.

Rok je bil seveda na cilju 156 kilometrov dolgega rallyja zadovoljen: "Za nami je dolg in zahteven rally, z ogromno peska na asfaltnih hitrostnih preizkušnjah. S celotno ekipo smo svoje delo odlično opravili in vpisali novo zmago za državno prvenstvo, obenem pa se tudi enakovredno kosali z močno mednarodno konkurenco. Seveda smo po takšnem odličnem nastopu lahko več kot zadovoljni!"

Po sporočilu za javnost povzel: Tomaž Pezdirec
foto: Uroš Modlic