Zmaga Roka Turka na reliju Vipavska dolina

Aleksander Praper Sreda, 25 April 2018

V soboto zvečer se je zaključila prva dirka državnega prvenstva v reliju. Potekala je na atraktivni trasi v okolici Ajdovščine, na koncu pa sta slavila Rok Turk in Blanka Kacin, s peugeotom 208 T16.

Številni gledalci so na uvodni dirki državnega prvenstva v reliju na zavitih cestah, med drugim speljanimi tudi skozi kamnite tunele Predmeje in po drsečem asfaltu serpentin v Velikih Žabljah, lahko spremljali atraktivne vožnje in napete boje za vsako sekundo. Najhitrejša posadka v cilju je bila posadka, ki je tudi lansko sezono končala z zmago in z osvojenim naslovom državnih prvakov - Rok Turk in Blanka Kacin sta s Peugeotom 208 T16 ekipe OPV Racing Cars še enkrat več dokazala in potrdila, da sta trenutno najhitrejša posadka v državnem prvenstvu.

Napeta borba za zmago je potekala skoraj do konca, saj je konkurenca za njima večji del dirke zaostajala le za nekaj sekund. A sta Rok in Blanka s hitro ter atraktivno vožnjo uspela vodilno pozicijo, na kateri sta bila že vse od petkove nočne prve hitrostne preizkušnje po ulicah Ajdovščine, zadržati do sobotnega cilja rallyja Vipavska dolina, kjer sta prejela pokale za zmagovalno posadko.

Rok po zaključku prvega rallyja v letošnji sezoni ni skrival veselja: "Vsekakor sem s prvim letošnjim nastopom izredno zadovoljen. Čez dolgo zimo nam je uspelo obdržati zmagovalno formo, tako dirkalnik kot celotna ekipa so delovali odlično. Le kaj je lepšega kot začeti novo sezono z zmago!"

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
Foto: Uroš Modlic

 

Video