Znani so finalisti izbora Autobest 2017

Nedelja, 30 Oktober 2016

Žirija Autobest, ki jo sestavljajo strokovni novinarji iz 31 evropskih držav, je objavila finaliste izbora Autobest 2017, v katerem je osnovna ideja “najboljši nakup med avtomobili v Evropi”.

Avtomobilski finalisti za Autobest 2017 so: Citroën C3, Kia Niro, Peugeot 3008, SEAT Ateca, in Toyota C-HR. Medtem, ko bodo zmagovalni avtomobil še izbirali, pa so zmagovalce v nekaterih kategorijah že določili.

Carlos Tavares, izvršni direktor Skupine PSA je postal zmagovalec med osebnostmi iz sveta avtomobilizma, torej Manbest 2016. Tavares je v kratkem času povrnil propadajoči PSA na pot profitabilnosti in postavil temelje za nadaljnje uspehe.

Nagrado Companybest 2016 bodo podelili znamki Opel, ki se je, podobno kot PSA, v zadnjih letih uspešno povrnila med ugledne in uspešne znamke.

Opel bo prejel še eno priznanje, in sicer Ecobest 2016, za novo ampero-e, ki naj bi s svojim velikim dosegom pomembno doprinesla k širjenju električne mobilnosti.

Še zadnje doslej objavljeno priznanje - Designbest 2016 - pa bo prejel Thomas Ingenlath, vodja Volvovega dizajna, za odličen razvoj oblikovanja pri tej švedski znamki.

Odprti ostajajo še zmagovalci v izborih Technobest, Safetybest, Smartbest in Sportbest.

Aleksander Praper