Znani so finalisti velikega izbora Autobest 2018

Četrtek, 12 Oktober 2017

Leto je naokoli in pri žiriji Autobest so izbrali finaliste za prestižno lovoriko Autobest 2018. Letos je finanlni izbor nekoliko poseben - v nasprotju s prejšnjimi leti je žirijo namesto pet prepričalo kar šest kandidatov za zmago.

Tokrat so v boju za lovoriko modeli Citroën C3 Aircross, Ford Fiesta, Honda Civic, Opel Grandland X, Seat Ibiza in Volkswagen T-Roc. Znova torej trije predstavniki križancev oziroma športnih terencev, tokrat proti trem klasičnim kombilimuzinam. Vseh šest finalistov ima v času do razglasitve zmagovalca možnost v komunikacijske in promocijske namene uporabljati logotip 'European AUTOBEST 2018 Finalist'.

Žirija izbora Autobest je izbrala tudi nekaj dobitnikov drugih priznanj. Letošnji Designbest si je prislužil Marek Reichman, šef oblikovalskega oddelka pri Aston Martinu.

Ecobest prejme Skupina PSA za test oziroma meritve resnične porabe goriva, ki so jih razvili v sodelovanju z neodvisnimi organizacijami Bureau Veritas, Transport & Enviroment in France Nature Enviroment, kar je prvič v zgodovini, da se je na takšnem področju nek avtomobilski proizvajalec povezal z neodvisnimi institucijami.

Smartbest gre v roke blagovne znamke SEAT za pionirsko delo pri sodelovanju z Alexo oziroma njenim lastnikom Amazonom. Pri Autobestu menijo, da ima to sodelovanje izjemen potencial pri poglavju povezljivosti.

Safetybest  pa bo prejel Toyotin paket asistenčnih sistemov Safety Sense, predvsem zato ker je del serijske opreme večine njenih avtomobilov – točneje 92 odstotkov v Evropi prodanih Toyot.

Člani žirije bodo v finale uvrščene avtomobile že tradicionalno preizkusili tudi vzporedno. Preizkus bo potekal konec novembra – tako kot lani tudi letos pri Milanu na stezi Vairano, ki je med drugim tudi preskuševališče priznane italijanske avtomobilistične revije Quatroruote. Rezultati bodo znani sredi decembra, svečana podelitev priznanj pa bo v prvi polovici februarja 2018 v Salzburgu.

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper