Bentley brooklands

Sobota, 10 Marec 2007

Bentleyev brooklands vrača to staro britansko znamko med proizvajalce velikih luksuznih kupejev. S svojo klasično obliko, ki izraža prepoznavnost znamke in njeno športno-eleganco, naj bi vabil kupce, ki želijo imeti superšportne zmogljivosti v decentni obliki. Ime novinca pa slavi številne uspehe te znamke na britanskem dirkališču Brooklands, ki bo kmalu praznovalo stoletnico.

Zareze preko boka, dolg prednji del z okroglimi lučmi in daleč preko osi štrleč zadek nezgrešljivo pripadajo Bentleyu. Serijska 20-palčna kolesa poudarjajo stabilen videz. Štirisedežna potniška kabina le še dopolni vtis zunanje športne elegance. Snovalci so veliko pozornosti namenili izbiri najbolj finih materialov - ki jih v končni fazi seveda določijo kupci. današnji dobi primerno zraven spada tudi bogata multimedijska oprema.

Pod prednjim delom se nahaja že znani 6,75-litrski V8, ki po dodelavah in ob pomoči dveh novih turbinskih polnilnikov premore  530 KM in orjaških 1050 Nm navora. Čeprav podatki o zmogljivostih še niso znani, lahko ugibamo pospešek pod pet sekund in hitrost okoli 280 km/h. Prav vsakega brooklandsa bodo v Bentleyevi tovarni izdelali ročno – po metodah tradicionalnih karoserijskih delavnic. Ekskluzivnost novega luksuznega kupeja bo jamčila na 550 vozil omejena serija, ki se bo pričela odštevati prihodnje leto.

 

Galerija: