Bentley continental GT3 concept

Sobota, 24 November 2012

Bentley je z dirkalnim konceptom prestižnega kupeja Continental GT3 napovedal vrnitev v tekmovanja serije GT. Koncept je nastal v edini Bentleyevi tovarni, v britanskem mestu Crewe, in temelji na najhitrejšem serijskem Bentleyu GT Speed.

Po šesti zmagi v prvenstvu Le Mans, leta 2003, so Bentleyevi inženirji ponovno staknili glave in kar 10 let razvijali konceptni dirkalnik, ki ga je, skupaj s testnim programom za leto 2013, odobrila tudi mednarodna avtomobilska zveza FIA. Z njim želi Bentley pokazati kaj vse zmore njihov super športni luksuzni coupe Bentley Continental GT, v svoji najbolj ekstremni obliki.

Zunanjost bentleya continental GT3 concept je odeta v dirkalno belo barvo, dodani so športni pragovi, črni sprednji dirkalni odbijač, črna platišča ter ogromen usmerjevalec zraka na zadku vozila. Britansko pripadnost koncept izkazuje z zelenimi »dirkalnimi« črtami in britansko zastavo na bokih vozila.

Koncept Bentleya Continental GT3 je s spremenjenim podvozjem, vzmetenjem, aerodinamiko in delovanjem motorja v celoti prilagojen za dirkalno stezo. Z vzdržljivostjo in sposobnostjo doseganja visokih hitrosti bo zmožen tekmovati v različnih kategorijah, med njimi so tudi 24-urni maratoni. Inženirji bodo na vozilu še naprej opravljali spremembe in optimalne nastavitve vse do začetka programa testiranja vozila v letu 2013.

Tit Kurtin