Bentley mulsanne diamond jubilee edition

Petek, 02 November 2012

Letošnje leto se o Veliki Britaniji govori – veliko zaradi Olimpijskih in Paraolimpijskih iger, nekaj pa gotovo tudi zaradi diamantnega jubileja kraljice Elizabete II. Njej na čast je Bentley že pred nekaj meseci predstavil posebno omejeno različici svoje luksuzne križarke Mulsanne. Napovedali so le 60 vozil – po enega za vsako leto vladavine kraljice Elizabete II.


Bentley je v oddelku Mulliner razvil in izdelal serijo 60 vozil v počastitev 60-letne vladavine kraljice Elizabete II

Bentley mulsanne diamond jubilee edition je plod Bentleyevega Mulliner oddelka, ki je poskrbel za dodaten pridih ekskluzivnosti. Kot se spodobi, bodo vozila omejene serije na voljo le v posebnih odtenkih rdeče, bele ali modre barve, katere so tudi sestavni del angleške zastave. Na fotografijah je opaziti, da gre dvobarvno karoserijo. Posebnost so tudi Bentleyeva logotipa »B« na zadnjem stebričku in letve na pragovih z napisi »Diamond Jubilee Edition«’.


Tako zunanjost kot še posebej notranjost bentleya mulsanne diamond jubilee edition vsebuje ekskluzivne elemente

Videz notranjosti ekskluzivne serije Bentley Mulsanne Diamond Jubilee Edition oplemenitijo zlati šivi na svetlem usnju, lesene mizice (z zlatimi obrobami in logotipom), zlati všitki z logotipom kraljeve kočije v vzglavnikih ter posebne okrasne blazine z enakim motivom. Omenjeni elementi in že nasploh ekskluzivno obdelana notranjost, distancirajo serijo Diamond Jubille Edition od običajnih modelov Mulsanne


Jože Novak

Galerija