Bentley mulsanne convertible concept – napoved

Sreda, 22 Avgust 2012

Bentley napoveduje najbolj elegantni kabriolet na svetu, ki bo sledil veliki limuzini Mulsanne in skupaj z napovedanim SUV-jem povečal družino te prestižne znamke. Bentley mulsanne convertible concept naj bi bil najbolj luksuzen kabriolet na svetu za štiri osebe. Vprašanje pa je, kaj o tem mislijo pri Rolls-Royceu?


Bentley mulsanne convertible bo dopolnil ponudbo te znamke na področju tradicionalnih štirisedežnih kabrioletov

Razpotegnjena elegantna oblika mulsanna convertible concept naj bi združevala eleganco, rokodelstvo in športnost. Značilen je prelom nad zadnjim blatnikom, po mulsannu so povzete velike okrogle prednje luči, mrežasta maska in izpostavljen logo. Tudi navpično postavljene zadnje luči in precej ravne linije, s padajočim zadkom, ne puščajo dvoma o poreklu. Električno pomična platnena streha se zloži za potniški prostor, dostop vanj pa omogoča par velikih bočnih vrat.


Elegantno razpotegnjena karoserija bentleya mulsanne convertible povzema poteze limuzinskega modela Mulsanne.

Velik kabriolet bo kljub dolgem prednjem in zadnjem delu nudil tudi veliko prostora in luksuza za štiri razvajene potnike. Pri Bentleyu obljubljajo šik materiale, vrhunsko rokodelstvo in klasično elegantne poteze, ki navdihe črpajo iz navtičnega sveta. Prefinjena izdelava in pozornost do najmanjšega detajla so lastnosti, ki jih lahko pričakujemo od vsakega bentleya, tudi od bodočega kabrioleta.Čeprav Bentley trenutno ponuja le continental GTC, kot svojega edinega kabrioleta, v portfolijo te znamke že od nekdaj sodijo vozila z odprto streho. Takoj po ustanovitvi znamke, leta 1920, so pripravili športni model 3-litre, v petdesetih je bil predstavnik luksuznih kabrioletov Park Ward SI Drophead Coupe, nato Corniche in kasneje Azure.

Aleksander Praper