Bentley continental GT speed coupe

Petek, 10 Avgust 2012

Bentley je predstavil novo izvedenko continentala GT imenovano Speed Coupe. S končno hitrostjo kar 329 km/h je bentley continental GT speed coupe najhitrejši serijsko proizvedeni Bentley vseh časov.

 
Zunanjost bentleya continentala GT speed coupe je doživela le malenkostne spremembe.

Spremembe zunanjosti so malenkostne. Pozorni bodo opazili malce spremenjene odprtine za dotok zraka na sprednjem odbijaču, drugačen zadnji odbijač z difuzorjem, spremenjene zaključke izpušnih cevi ter posebna 21-palčna platišča. Notranjost je črna, prevleke oziroma obloge na sedežih in vratih pa so iz črnega usnja, prešite v diamantnem vzorcu. Dodajmo da je za dodatno eksluzivnost poskrbela divizija Mulliner, o kateri smo tudi že pisali.


Za notranjost continentala GT speed coupe je poskrbela Bentleyeva divizija Mulliner.

Srce bentleya continentala GT speed coupe je posodobljeni dvanajstvaljnik z dvema turbopuhaloma in nazivno prostornino 6 litrov. Motor v izvedbi Speed Coupe razvije kar 460 kW (616 KM) in brutalnih 800 Nm navora pri 6.000 vrtljajih na minuto. Agregat je sposoben več kot 2,3 tone težak »tank« pospešiti do 100 km/h v štirih sekundah, medtem ko je končna hitrost dih jemajočih 329 km/h.

Jože Novak

Video:


Galerija