Mercedes-Benz Classic ponuja nove karoserijske dele za 300 SL Gullwinga

Aleksander Praper Petek, 04 Maj 2018

Ključni kovinski deli karoserije legendarnega mercedesa 300 Gullwing (W 198) so ponovno na voljo v tovarniški kakovosti. Naročiti jih je možno pri vsakem pooblaščenem prodajnem partnerju za vozila Mercedes.

Še danes je SL Gullwing eden sanjskih avtomobilov. Nič čudnega, saj so jih med leti 1954 in 1957 izdelali le 1400, leta 1999 pa je dobil tudi laskavi naziv “športni avto stoletja”. Restavriranje teh izjemnih avtomobilov prinese tudi potrebo po ključnih karoserijskih delih. Mercedes-Benz Classic je sedaj z veliko natančnostjo reproduciral te dele, pripravljajo pa še širšo ponudbo za ta avtomobil.

Proizvodnja karoserijskih delov združuje najnovejšo tehnologijo z rokodelstvom. Dele so razvili s pomočjo natančne 3D reprodukcije originalnih karoserij. Kovinske dele, ki so izdelani s pomočjo teh orodij, nato še ročno dodelajo na lesenih modelih – kot je bil to nekoč ustaljen način oblikovanja karoserij. Originalni nadomestni karoserijski deli so natančno pripravljeni in pobarvani z najsodobnejšimi postopki, v želji, da se bi dosegla natančnost tudi pri montaži, in bi bilo potrebnih čim manj posegov na avtomobilu.

Cene delov za mercedesa 300 SL Gulwing znašajo od 3000 € - za sredinski zadnji del, preko 9000 € - za zadnji del dna, do 15.000 € za zadnji bočni panel. Vse ključne karoserijske panele skupaj lahko kupite za 65.500 €.

Aleksander Praper