Mille Miglia z dogodkom Warm up USA utrjuje vezi z Ameriko

Aleksander Praper Ponedeljek, 15 April 2019

V petek so italijanski predstavniki dirke Mille Miglia, v italijanski ambasadi  v Washingtonu, predstavili drugo izdajo 1000 Miglia Warm up USA, s katero imajo namen prepoznavnost te blagovne znamke širiti tudi v Ameriko in hkrati pripraviti udeležence prave dirke na njena pravila.

Dogodek 1000 Miglia Warm up ZDA bo potekal od srede 23. do sobote 26. oktobra,  udeleži pa s ga lahko le 40 zgodovinskih avtomobilov, ki izpolnjujejo pogoje za nastop na dirki Mille Miglia, ter povrh še nekaj superšportnikov. V štirih dneh bodo sodelujoči avtomobili potovali več kot 800 milj skozi nekatere izmed najbolj prepoznavnih krajev v državah Virginia, Pensilvanija in Maryland ter nato dosegli  Washington. Začetniki na takšnih točnostnih dirkah bodo imeli na voljo 22. oktober, kot trening dan, v katerem bodo spoznali pravila in aktivnosti, ki so značilna za udeležbo na dirki Mille Miglia. 

Franco Gussalli Beretta, predsednik 1000 Miglia Srl. Je dodal: "Mednarodni razvoj naše blagovne znamke mora vključevati ZDA, eno prvih in najpomembnejših držav na svetu po prisotnosti avtomobilov velike zgodovinske vrednosti. Veselimo se sodelovanja prijavljenih posadk, navijačev in navdušencev v tednu usposabljanja in spoznavanja vseh pravil, podrobnosti in čustev, ki jih lahko doživijo, ko sodelujejo v 1000 Miglii, ki poteka vsako leto v Italiji."

Po sporočilu za javnost povzel: Aleksander Praper
Foto: Mille Miglia