100 posebnih rolls-roycev ob 100-letnici znaka “spirit of ecstasy”

Sreda, 19 Januar 2011
Rolls-Royce Motor Cars v letu 2011 praznuje 100 let “duha ekstaze” z ekskluzivno kolekcijo modelov Rolls-Royce Phantom. Kolekcija stotihh vozil bo poimenovana Spirit of Ecstasy Centenary Collection. Kupci bodo poleg avta prejeli tudi namizni kipec Spirit of ecstasy iz poliranega jekla, na črnem podstavku in s certifikati, na katerih bo lastnoročni podpis izvršnega direktorja znamke Torstena Müller-Ötvösa.



100 posebej ekskluzivnih phantomov z dodatki navdahnjenimi po legendarnem kipcu leteče lepotice bo na voljo za kupce te največje britanske limuzine. Navzven se bodo jubilejni modeli od ostalih ločili po štirih posebnih barvah laka – črni z zlatim leskom, globoko modri s srebrnim leskom, biserno beli in bogati rdeče-rjavi. Posebej za omenjeno serijo so razvili nov napis, ki je lociran na orjaški maski, pod znakom, na pokrovu prtljažnika in na boku vozila.



Notranjost je lahko tako pri izbiri usnja kot lesa barvno usklajena z zunanjostjo. Jubilejna  serija ima vgrajeno posebno analogno uro, z napisom omenjene serije in s srebrno obrobo, ki jo je naredilo podjetje Britannia Silver. Merilniki so usklajeni z videzom srebrne ure in olepšani z drobnimi ročno izdelanimi detajli. Na sredinski konzoli je nameščena srebrna ploščica z vgraviranim napisom Spirit of Ecstasy - One of One Hundred (duh ekstaze – eden od stotih).