Prvi terenski rolls-royce bo kot diamant v avtomobilskem svetu

Sreda, 14 Februar 2018

Pred tremi leti smo objavili, da je Rolls-Royce odobril razvoj prvega luksuznega terenskega modela znamke. Projekt so takrat poimenovali Cullinan, včeraj pa so potrdili, da bo tudi serijski avtomobil ohranil to ime – ime največjega čistega diamanta.

Izvršni direktor Rolls-Royca, Torsten Müller-Ötvös, je razložil odločitev o poimenovanju prvega Rolls-Roycevega terenskega avtomobila: “Ime Cullinan smo imeli pred očmi že odkar smo tako poimenovali projekt. To je najbolj primerno ima za naš izjemen novi produkt. Cullinan je avtomobil tako čisto definiranega namena, tako brezhibne kakovosti in dragocenosti ter takšne markantnosti, da postavi nove možnosti resničnega razkošja. Tako kot Cullinan diamant, največji brezhiben diamant, obstaja nad vsemi ostalimi. Ime nakazuje številne vrhunske lastnosti, ki jih obljubljamo za naš novi avtomobil. Preprosto povedano – to ime je popolno, briljantno.

Rolls-Royce je v razvoj terenca Cullinana vložil ogromno truda in znanja ter ga preizkušal v najtežjih razmerah na najbolj odročnih delih sveta – od afriških puščav do zaledenelega arktičnega kroga. Oblikovalci, inženirji, umetniki in rokodelci so vanj vložili veliko ur dela, da bi ga naredili brez napak in lahkotno uporabnega v vseh razmerah.

Cullinan bo drugi rolls-royce, ki bo uporabljal nov aluminijasti prostorski okvir, imenovan “arhitektura luksuza”.

Diamant Cullinan
Globoko v južnoafriških rudnikih diamantov, v gorah Magaliesberg, so leta 1905 našli največji diamant doslej, s kar 3106 karati. Razdelili so ga na devet kosov, oblikovali in spolirali, nakar je eden izmed dveh največjih kosov našel svoje mesto v britanski kraljevi kroni, kot darilo kralju Edvardu VII, za 66. rojstni dan. Čeprav naj bi diamanti z Južne Afrike na ladji potoval strogo zastražen v sefu kapitana, je bila to menda le replika,, ki bi privabila potencialne nepridiprave, saj naj bi pravi diamant poslali kar s priporočeno pošto.

Aleksander Praper